19.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Bărbat din Osica de Sus, cercetat penal pentru pescuit ilegal

- Advertisement -

Un bărbat, din comuna Osica de Sus, este cercetat penal de polițiști, după ce ar fi pescuit ilegal pe râul Olt, în apropiere de Barajul Ipotești.

Infracțiunea a fost constatată, sâmbătă dimineață, de polițiștii Secției de Poliție Rurală Osica de Sus, care au acționat pentru prevenirea și combaterea faptelor de braconaj piscicol, îndreptate împotriva habitatelor piscicole, a colectării, transportului şi comercializării ilegale a produselor rezultate din activităţile ilegale de pescuit.

„Polițiștii au depistat un bărbat, din comuna Osica de Sus, în timp ce transporta cu un autoturism o barcă pneumatică și un sac în care se găseau plase de pescuit și pește, fără a deține autorizație de pescuit în scop comercial. Din verificările efectuate, se pare ca acesta ar fi pescuit în apropierea Barajului Ipotești”, a declarat Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Atât plasele monofilament, cât și barca pneumatică, au fost ridicate de oamenii legii în vederea confiscării, iar peștele a fost redat mediului acvatic.

În cauză a fost deschis dosar penal în care se fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de pescuitul comercial sau sportiv fără licenţă sau autorizaţie de pescuit și pescuitul resurselor acvatice vii sub dimensiunile legale”, prevăzute de Ordonanța de Urgență 23 din 2008, privind pescuitul și acvacultura.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți