12.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Românii, cu gândul la vacanța de Crăciun, în ciuda pandemiei. Pachete turistice deja epuizate în Maramureș

- Advertisement -

Chiar dacă este pandemie, românii se gândesc deja la sărbătorile de iarnă. Mai sunt aproape trei luni până la Crăciun, dar unele pachete turistice s-au vândut deja integral, în Maramureș. Turiștii caută, în special, căsuțe tradiționale, cu o capacitate de cazare mai mică. 

„Tolul de la tăblia patului este făcut de bunica, e lucrat în trei ițe la tiară, tiara fiind războiul, pentru cei care nu știu termenul”. Gazda din Breb, județul Maramureș ne prezintă camera în stil tradițional pregătită pentru oaspeți.

Această casă tradițională a fost salvată și restaurată, în spiritul tradiției, de familia Ceterchi, doi tineri care au renunțat la multinaționale și s-au mutat în satul Breb. De când au deschis pensiunile, în această vară, n-au avut niciun weekend fără turiști. Pachetele pentru sărbători s-au dat încă din luna august.

„Le-am dat pe toate, atât de Crăciun, cât și de Revelion, pachetele constau în patru nopți de cazare cu demipensiune”, spune Andreea Ceterchi, proprietar.

În ciuda pandemiei, proprietarii căsuței spun că anul acesta s-a dublat numărul turiștilor în satul de la poalele munților, astfel că dacă ar apărea noi restricții, toată lumea ar avea de pierdut.

„Eu sper că n-o să se închidă cazările de la sat, mai ales căsuțele care se închiriază integral, unde ar putea veni o familie care stă la bloc, cu copiii, aici s-ar simți mult mai bine decât între betoane!”, spune Andreea Ceterchi.

O astfel de căsuță tradițională, care are peste 100 de ani, se închiriază integral cu 6.000 de lei, pentru patru nopți de cazare.

Pachetul de sărbători include pomana porcului, seri cu ceterași, colinde și plimbări în natură. Ceva asemănător se pregătește și în satul Budești. Aici, zece camere sunt pregătite să-și primească turiștii. Rezervările au fost făcute în proporție de 80%. Există și persoane care preferă să mai aștepte, din cauza pandemiei. Toți își doresc să petreacă în Maramureș o vacanță de poveste.

„Maramureșul îl caută, Maramureșul de altădată, efectiv. Le place să vadă obiceiurile”, spune Rodica Nemeș, proprietarea unei pensiuni.

„Maramureșul se află în topul preferințelor românilor când vine vorba de petrecerea sărbătorilor de iarnă. Aceștia caută locațiile mai puțin extinse și aici vorbim, în mod special despre pensiuni, cu un număr mai redus de camere sau chiar căsuțe private”, confirmă Cornelia Lupșa, reprezentanta unei agenții de turism.

Pachetele pentru patru nopți de cazare în Maramureș, în preajma sărbătorilor de iarnă, pornesc de la 1.500 de lei și pot ajunge până la 8.000 de lei.

Sursa: digi24.ro

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți