19.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Descindere la un corăbian de 80 de ani, acuzat de producere ilegală de alcool

- Advertisement -

Locuința unui bărbat de 80 de ani, din orașul Corabia, a fost percheziționată miercuri de polițiștii din localitate care efectuau cercetări într-un dosar penal vizând producerea ilegală de alcool. Și angajați de la Finanțe au fost la fața locului, aceștia amendându-l pe bătrân.

În timpul descinderii domiciliare, în casa corăbianului au fost găsite cazane artizanale de distilat alcool, precum şi cantitatea de 7.556 litri de țuică, depozitată în butoaie de plastic de capacitați diferite. Totodată, din locuinţa acestuia a fost ridicată cantitatea de 536 litri alcool, iar diferența de 7.020 de litri a fost sigilată și lăsată în custodia bărbatului. Tot cu ocazia percheziției a fost gasită și ridicată suma de 9.250 euro și 16.650 lei.

Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, a declarat că în cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deținerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 țigarete, 400 țigări de foi de 3 grame, 200 țigări de foi mai mari de 3 grame, peste un kilogram tutun de fumat, alcool etilic peste 40 litri, băuturi spirtoase peste 200 litri, produse intermediare peste 300 litri, băuturi fermentate, altele decât bere și vinuri, peste 300 litri din Codul Fiscal.

Lucrătorii din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, care au fost solicitați de polițiști să intervină, au aplicat bărbatului de 80 de ani o sancțiune contravențională în valoare de 5.000 lei.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți