22.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Alți 52 de olteni au fost confirmați cu virusul SARS-CoV-2, într-o zi. În județ s-au înregistrat și două decese

- Advertisement -

Grupul de Comunicare Strategică a raportat și vineri infecții COVID-19 în județ. Doar în ultimele 24 de ore s-au anunțat alte 52 de persoane diagnosticate cu Coronavirus, iar de la începutul pandemiei s-a ajuns la un bilanț total de 2.981. Pe lângă cazurile noi, în Olt avem și acum bolnavi internați în spital, care erau deja pozitivi la virusul SARS-CoV-2, iar la retestare continuă să aibă același rezultat. Din nefericire, județul Olt figurează și pe lista deceselor comunicate de autoritățile centrale.

Potrivit cifrelor Grupului de Comunicare Strategică, distinct de cele 52 de îmbolnăviri cu Coronavirus confirmate în ultima zi, în urma retestării pacienților internați în unitățile medicale oltene unde sunt tratați cei care au contractat boala, și care erau deja pozitivi, sunt 26 de persoane care au fost reconfirmate pozitiv.

Iar din totalul de 2.981 de persoane din județul Olt infectate cu COVID-19, 96 dintre acestea au încetat din viață de la începutul pandemiei, majoritatea acestora având și comorbidități. Doar în 24 de ore autoritățile centrale au raportat două decese ale unor olteni.

Unul este cel al pictorului Dan Virgiliu Dimulescu de 68 de ani, din municipiul Caracal, care a murit în dimineața zilei de joi, 22 octombrie, la Spitalul Municipal Caracal, unitatea medicală suport COVID-19 din județ, unde se internase pe 19 octombrie și data la care a fost confirmat cu boala. Cauza decesului a fost stop cardiorespirator, bronhopneumonie și infecția COVID-19, spun specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt, iar ca boli asociate diabet zaharat tip II și obezitate.

Celălalt deces este al unei femei de 76 de ani, din orașul Potcoava, care a fost internată la Spitalul Județean de Urgență Slatina pe 10 octombrie, două zile mai târziu fiind diagnosticată cu Coronavirus. Decesul acesteia a survenit pe 21 octombrie, cauzele fiind sepsis cu punct de plecare pulmonar, bronhopneumonie și infecția cu virusul, stare bună, iar ca și alte probleme medicale aceasta mai avea hipertensiune arterială și insuficiență cardiacă.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți