5.2 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Peste 50 de vehicule verificate și 75 de persoane legitimate, într-o acțiune fulger a oamenilor legii

- Advertisement -

Polițiști din cadrul Serviciului Rutier Olt, în colaborare cu inspectori din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier, au desfășurat, marți dimineața, o acțiune fulger pentru verificarea legalității efectuării transportului de marfă și persoane. Neregulile nu au întârziat să apară, în timpul controalelor fiind verificate peste 50 de autovehicule și 75 de persoane legitimate, totodată fiind aplicate trei amenzi.

Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt a declarat că acțiunea oamenilor legii a vizat, pe lângă legalitatea transportului de marfă și persoane, și verificarea modului în care sunt respectate măsurile de protecție stabilite prin Legea 55 din anul 2020 pe timpul efectuării transportului de persoane, prin curse regulate sau speciale. La acțiunea desfășurată, poliţiştii au verificat peste 50 de vehicule şi legitimat 75 de persoane, iar în urma abaterilor constatate organele de control au aplicat trei sancţiuni contravenţionale, două conform Legii 55 din 2020 sancţionate cu avertisment şi una conform Ordonanței de Urgență a Guvernului 195 din 2002 în valoare de 870 de lei.

Poliţiştii au oprit pentru control pe raza oraşului Balş un microbuz ce se deplasa pe ruta Balş – Dobreţu, la volanul căruia se afla un bărbat de 43 de ani, din Balş. În urma controlului efectuat în microbuz au fost găsiţi mai mulţi pasageri decât numărul de locuri, respectiv două persoane în picioare, conducătorul auto fiind sancţionat conform OUG 195/2002 cu amendă în valoare  de 870 de lei.

Polițiștii recomandă tuturor participanţilor la traficul rutier să adopte o conduită preventivă în trafic, să respecte regulile de circulaţie şi indicaţiile poliţiştilor rutieri aflaţi în teren. Totodată, este nevoie să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție atât în mijloacele de transport în comun, cât şi în celelalte locuri unde este obligatoriu, să nu se expună la riscuri.

Acțiuni asemănătoare vor fi desfășurate de polițiști zilnic şi în perioada următoare.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți