2.6 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Purtarea măștii de protecție devine obligatorie în 15 localități oltene

- Advertisement -

Prefectul de Olt Florin Homorean a anunțat că în ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență, de la începutul acestei săptămâni, s-a propus modificarea valorii ratei de incidență cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile de la care este obligatorie purtarea măștii în toate spațiile publice deschise, în sensul reducerii acesteia de la 3 la 1,5 la mia de locuitori. În județ sunt 15 localități unde rata de infectare este de peste 1,5 cazuri COVID-19 la 1.000 de persoane, printre acestea și principalele localități urbane, respectiv municipiile Slatina și Caracal.

Potrivit reprezentantului Guvernului în teritoriu, CNSU propune ca purtarea măștii de protecție să fie obligatorie în toate localitățile din județele în care incidența depășește 1,5 la 1.000 de locuitori, iar în județele în care rata de incidență este mai mică de 1,5 purtarea măștii să fie obligatorie la nivelul localităților unde incidența depășește 1,5 la o mie de persoane.

În acest moment, localităţile din judeţul Olt unde, conform datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică, se înregistrează o incidență ce depășește 1,5 cazuri de Coronavirus la 1.000 de locuitori sunt: Slatina, Caracal, Balş, Piatra Olt, Bălteni, Brebeni, Coteana, Dăneasa, Deveselu, Găneasa, Grojdibodu, Icoana, Pleşoiu, Redea şi Slătioara. „Pentru punerea în aplicare a măsurilor adoptate de CNSU, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Olt va fi convocat în data de 3 noiembrie 2020”, transmitea prefectul de Olt Florin Homorean într-o postare a sa de pe pagina oficială de Facebook.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți