10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Peste 4.000 de infecții COVID-19 în Olt. 90 de infecții și patru decese noi, raportate joi

- Advertisement -

Oltul a ajuns la peste 4.000 de cazuri de Coronavirus, mai precis 4.019 de la începutul pandemiei, potrivit datelor oficiale raportate joi de Grupul de Comunicare Strategică. Doar în ultima zi au fost confirmați cu infecția COVID 90 de olteni, însă potrivit autorităților centrale în județ sunt și patru decese.

Grupul de Comunicare Strategică mai transmite că, distinct de cele 90 de infecții noi cu virusul SARS-CoV-2, în ultimele 24 de ore, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi și sunt internați în spitalele oltene, sunt 18 persoane au fost reconfirmate pozitiv. 

Dintre cele 4.019 de infecții COVID-19, Oltul înregistrează, din păcate, și 118 decese ale unor olteni diagnosticați cu boala, majoritatea acestea având însă și boli asociate. Patru dintre aceste decese au fost raportate doar joi.

Unul dintre oltenii morți este o femeie de 53 de ani, din comuna Fărcașele, care pe 5 octombrie a fost internată la Spitalul Județean de Urgență Slatina, în ziua următoare fiind diagnosticată cu virusul SARS-CoV-2, iar pe 3 noiembrie aceasta a încetat din viață, cauza decesului, potrivit specialiștilor Direcției de Sănătate Publică Olt, fiind stop cardiorespirator, insuficiență respiratorie acută și infecția COVID-19, ca și comorbidități având boală cronică de rinichi stadiu V, hiperparatiroidism, hipertensiune arterială secundară și insuficiență cardiacă congestivă clasa III NYHA.

O altă femeie, în vârstă de 77 ani, din orașul Corabia, a fost testată pentru determinarea infecției COVID-19 la cerere într-un laborator medical privat, cu rezultat pozitiv în data de 28 octombrie, iar pe 3 noiembrie avea să se interneze în Spitalul Slatina. Din nefericire, în data de 4 noiembrie, la aproximativ zece ore de la internare a survenit decesul acesteia, în urma unui stop cardiorespirator, bolile asociate pe care aceasta le mai avea era boală cronică renală stadiul V, fiind o persoană dializată, hipertensiune arterială grad III și sindrom de citoliză hepatică.

A mai murit și un bărbat de 68 de ani, din comuna Bălteni, care s-a internat pe 29 octombrie la SJU Slatina, ziua următoare fiind confirmată cu virusul SARS-CoV-2. Marți, 3 noiembrie, acesta a decedat, cauza morții fiind stop cardiorespirator, bronhopneumonie, insuficiență respiratorie și infecția COVID-19.

Totodată, un bărbat de 51 de ani, din comuna Izbiceni, s-a internat pe 18 octombrie la Spitalul Municipal Caracal, unitatea medicală suport COVID-19 din județul Olt, zi în care a fost și confirmat. În data de 4 noiembrie, acesta a murit din cauza unui stop cardiorespirator, bronhopneumonie și infecția cu virusul, obezitate de gradul III și hipertensiune arterială gradul III fiind problemele medicale de care mai suferea.

Având în vedere cifrele actualizate, în județ rata de incidență a cazurilor de Coronavirus la mia de locuitori, în ultimele două săptămâni, este, potrivit datelor oficiale comunicate de Grupul de Comunicare Strategică, de 1,39, situându-ne în zona verde. Oltul este unul dintre cele patru județe din țară aflate încă în zona verde, cu o rată de infectare de sub 1,5 cazuri la 1.000 de persoane.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți