18.1 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Cod galben în sudul țării, strat de 5 cm de zăpadă în București. Urmează două zile cu frig pronunțat

- Advertisement -

Este un sfârșit de noiembrie cu temperaturi scăzute și ceață densă în mare parte din țară. Vizibilitatea redusă dă bătăi de cap șoferilor, mulți plecați la drum în minivacanța de 1 Decembrie. Ar trebui să aibă mașinile echipate pentru anotimpul rece, altfel riscă amenzi usturătoare. Cu atât mai mult cu cât pe unele drumuri se poate forma polei, iar în cursul serii, vine iarna, la propriu, și în zonele de câmpie. Meteorologii anunță că vor cădea primii fulgi de zăpadă din acest sezon și în Capitală.

ACTUALIZARE 12:00 Meteorologii au emis un COD GALEBEN de vreme rea, valabil de luni, 30 noiembrie, ora 05:00 până luni, 30 noiembrie, ora 20:00.

Vor fi ninsori moderate cantitativ și se va depune treptat strat de zăpadă în sudul și estul Munteniei și în cea mai mare parte a Dobrogei. Cantitățile de precipitații vor depăși, pe arii restrânse 15-20 l/mp. Spre seară, aria ninsorilor se va restrânge către Dobrogea, unde temporar vântul va avea unele intensificări, cu viteze de 40…45 km/h, pe alocuri viscolind ninsoarea.

Zăpadă în București

În același interval, luni, 30 noiembrie, de la ora 5:00 la ora 20:00, vremea va fi închisă și rece și la București. La sfârșitul nopții de duminică spre luni și în prima parte a zilei de luni, temporar vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare și se va depune strat de zăpadă, care va măsura în
medie 3…5 cm și izolat posibil peste 5 cm. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă, pe parcursul zilei de luni, va fi de 0…1 grad.


Știrea inițială:

„Ar mai putea să apară precipitații slabe, sub formă de ploaie și burniță care să depună pe ici, pe colo, polei, în contextul unor temperaturi ușor negative de minus 2 – minus 1 grad. Începând cu orele nopții, vine un picuț de iarnă. Practic, vom avea precipitații mixte la început, care se vor transforma ulterior, mai ales în a doua parte a nopții, mâine dimineață și pe parcursul zilei de mâine, în ninsoare în zona Munteniei și a Dobrogei în special, unde ne așteptăm să se depună și un strat – putem să-i spunem – ușor efemer de ninsoare, de câțiva centimetri”, a declarat, duminică dimineață, la Digi24, meteorologul Daniel Robert Manta. „Este vorba de noaptea care urmează și de ziua de mâine (luni – n.r.), care va avea precipitații sub formă de ninsoare la început în Muntenia, iar ușor, către după-amiază, acestea se vor retrage către estul Munteniei și Dobrogea. Pe zona Dobrogei și pe zona continentală a Dobrogei în special, vântul va avea intensificări spre seară, cu viteze de 40-45 de km/h, astfel că ninsoarea va fi ușor viscolită, iar vizibilitatea va fi redusă”, a precizat meteorologul.

Urmează apoi două zile cu temperaturi foarte scăzute, cu minime, la nivel de țară, cuprinse între minus 12-13 grade în estul Transilvaniei și undeva la minus 7-8 grade chiar în București.

Zona montană va avea parte doar de ninsori slabe, iar duminică va fi vreme plăcută, chiar însorită pe alocuri, a mai spus Daniel Robert Manta.

În ceea ce privește Crăciunul, prognozele indică temperaturi ceva mai ridicate decât ar fi normal și precipitații ceva mai consistente în zona de sud a țării. Sunt însă, deocamdată, niște medii prognozate și nu este exclus ca în acest interval să fie și zile mai friguroase, astfel că încă rămâne un mister dacă va fi sau nu zăpadă de Crăciun, a mai spus meteorologul.

Sursa: digi24.ro

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți