3.1 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Slatina: Ziua României, sărbătorită în cadru restrâns din cauza pandemiei. Fără public și paradă militară

- Advertisement -

S-au împlinit 102 ani de la Marea Unire a Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului cu România, înfăptuită la 1 decembrie 1918 la Alba Iulia, iar manifestările prilejuite de Ziua Națională a României au fost unele restrânse având în vedere contextul actual al pandemiei COVID-19 și a restricțiilor impuse de starea de alertă în care este țara noastră. Sărbătoarea a fost una atipică în acest an, iar în municipiul Slatina, reședința județului Olt, a fost marcată cu participarea a doar câteva zeci de autorități, fără prezența publicului și paradă militară.

Cătălin FIRCOIU

Ca și în ceilalți ani, activitățile dedicate Zilei României s-au desfășurat la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza de pe bulevardul cu același nume din Slatina, la acestea luând parte reprezentanți ai mai multor instituții din județ, partide politice, dar și plutoane de pompieri și jandarmi.

Printre cei prezenți s-au aflat parlamentari de Olt, prefectul de Olt Florin Homorean, subprefecții Nicolae Hristescu, Octavian Olteanu, președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, vicepreședinții instituției Virgil Delureanu și Ionuț Ivan, Emil Moț, primarul municipiului Slatina, Gigi Vîlceleanu, unul dintre viceprimarii orașului, edili ai altor localități din județ, printre care Ion Doldurea din municipiul Caracal și Cătălin Rotea din orașul Balș, reprezentanți ai instituțiilor Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Apărării Naționale din teritoriu, dar și ai unor formațiuni politice.

Manifestările de la statuia domnitorului Cuza au debutat cu salutul dat de reprezentantul Guvernului în teritoriu gărzii de onoare și cu intonarea imnului de stat al României de fanfara de estradă Lyra Band a Primăriei Slatina. Mai apoi, unul dintre reprezentanții Garnizoanei Slatina a dat citire semnificației acestei zile, momentul fiind urmat de serviciul religios și citirea de către prefectul Homorean a mesajului transmis de prim-ministrul României Ludovic Orban de 1 decembrie. Ziua Națională a României sărbătorită la Slatina s-a încheiat cu depunerea de corone de flori la statuia lui Alexandru Ioan Cuza de către cei prezenți la activități.   

De ziua României și a românilor, președintele CJ Olt, dar și primarul Slatinei, au adresat câteva cuvinte cu această ocazie, urând la final tradiționalul „La mulți ani!”. „În această perioadă grea pentru toţi românii şi pentru ţara noastră, urez un sincer la mulţi ani şi să aibă putere şi curaj să trecem cu bine cu toţii peste aceste momente grele. La mulţi ani, români! La mulţi ani, România!”, a declarat Marius Oprescu. „Am un singur mesaj pentru toți românii, și din România, și din toată lumea. La mulți ani, dragi români! La mulți ani, România. Din păcate, este pandemie, însă sufletul nostru este alături de toți românii, de cei din România, dar și de cei aflați peste hotare. La mulți ani tuturor”, a spus Emil Moț.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți