12.3 C
Slatina
vineri,3 mai,2024

Ultimele Articole

O altă creștere alarmantă a infecțiilor COVID-19 în Olt. 111 raportate în 24 de ore, dar și un deces

- Advertisement -

Județul Olt are 7.574 de persoane diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2, de la începutul pandemiei, potrivit datelor oficiale ale Grupului de Comunicare Strategică. Însă joi, a fost comunicată o nouă creștere alarmantă a cazurilor. Dacă în ultimele marți și miercuri au fost anunțate 43, respectiv 27 de îmbolnăviri, numărul celor raportate joi, înregistrate doar în ultima zi, a fost de 111. Autoritățile au anunțat din nou persoane cu test pozitiv la noul Coronavirus, la retestare, dar și un deces.

Cătălin FIRCOIU

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, distinct de cele 111 infecții COVID-19 noi confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi și sunt internați în unitățile medicale din județ, în 24 de ore au fost 23 reconfirmați pozitiv. 

Din păcate, dintre cei 7.574 olteni infectați cu virusul SARS-CoV-2, sunt 174 care au pierdut lupta cu boala, însă majoritatea lor aveau și boli asociate grave. Unul dintre decesele acestora a fost comunicat joi de autorități.

Decesul este al unei femei de 59 de ani, din mediul rural, care s-a internat la Spitalul Municipal Caracal, unitatea medicală suport COVID-19 din județul Olt, pe 12 noiembrie, după ce cu două zile înainte, pe 10 mnoiembrie, a fost confirmată după efectuarea la domiciliu a unui teste RT-PCR. Din nefericire, aceasta a decedat pe 2 decembrie, cauzele fiind stop cardiorespirator ireversibil și pneumonie COVID, ca și comorbiditate având obezitate.

Iar în privința ratei de incidență a cazurilor de Coronavirus la mia de locuitori, cumulată în ultimele 14 zile, aceasta continuă să fie în scădere în Olt, fiind de 1,19, județul aflându-se la ora actuală în zona verde.

Cazurile de Coronavirus la zi

7.574 cazuri confirmate de la începutul pandemiei

111 cazuri noi înregistrate – trei la spitalul Caracal, unul la Inspectoratul de Poliție Județean Olt, restul cu transmitere comunitară

6.092 cazuri declarate vindecate

149 persoane internate, din care 24 pe Secțiile Anestezie și Terapie Intensivă ale Spitalului Caracal și Spitalului Județean de Urgență Slatina

1.014 persoane aflate în izolare la domiciliu

1.222 persoane aflate în carantină la domiciliu

19.369 persoane testate de la începutul pandemiei

174 decese

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți