12.3 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

S-au raportat încă 91 de îmbolnăviri cu noul Coronavirus și un deces în Olt

- Advertisement -

Grupul de Comunicare Strategică anunță la începutul săptămânii că în județul Olt se înregistrează 7.932 de infecții SARS-CoV-2, de la începutul pandemiei și până în prezent, numai în ultima zi fiind diagnosticate cu noul Coronavirus alte 91 de persoane din județ. Continuăm să avem și bolnavi internați în spitalele oltene, reconfirmați cu boala, iar județul este din nou pe lista deceselor, cu ultimul comunicat luni apropiindu-ne de 180.

Cătălin FIRCOIU

Autoritățile centrale au transmis că, distinct de cele 91 de cazuri nou confirmate cu Coronavirus, în ultimele 24 de ore, în urma retestării pacienților internați în unitățile medicale din județ, care erau deja pozitivi, 20 de olteni au fost reconfirmați pozitiv la testarea pentru depistarea infecției COVID-19.

Iar din totalul de 7.932 de persoane din județ diagnosticate cu SARS-CoV-2, sunt 178 care au încetat din viață, majoritatea acestora având însă și alte probleme de sănătate grave. Un ultim deces a fost raportat luni de reprezentanții GCS. Este vorba despre un bărbat de 78 de ani, din mediul rural, care s-a internat pe 25 noiembrie la Spitalul Municipal Caracal, unitatea medical suport COVID-19 din Olt, ziua următoare fiind confirmat cu noul Coronavirus. Din păcate, pe 5 decembrie, acesta a murit, cauzele decesului fiind stop cardiorespirator, infecția COVID-19, bronhopneumonie virală, iar ca și boli asociate avea astm bronșic, insuficiență respiratorie cronică, bronhopneumopatie cronică obstructivă.

Datele raportate la început de săptămână de autoritățile centrale mai arată că rata de incidență a infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2 la mia de locuitori, cumulată în ultimele 14 zile, este de 1,29 în județul Olt, care se află în zona verde, aceasta fiind în ușoară creștere față de ultimele zile.

Situația epidemiologică la zi

7.932 cazuri confirmate de la începutul pandemiei

91 cazuri noi inregistrate

6.360 cazuri declarate vindicate

136 cazuri internate, 21 fiind pe Secțiile Anestezie și Terapie intensivă ale Spitalului Caracal și Spitalului Județean de Urgență Slatina

932 persoane  aflate în izolare la domiciliu

1.129 persoane aflate în carantină la domiciliu

19.913 persoane testate de la începutul pandemiei

178 decese

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți