Șeful Postului de Poliție Fărcașele, arestat după ce a luat șpagă 750 de euro

UPDATE: Reținut pentru 24 de ore, sub acuzația de luare de mită și trafic de influență, Gheorghe Militaru, șeful Postului de Poliție Fărcașele, a fost prezentat în cursul după-amiezii de vineri în fața magistraților Tribunalului Olt, care au emis mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele său. Decizia instanței de judecată nu este definitivă și poate fi contestată.

Știrea inițială: Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au dispus joi seara reținerea pe o perioadă de 24 de ore a agentului șef principal de poliție Gheorghe Militaru, șeful Postului de Poliție Fărcașele din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Osica de Sus, acuzat de luare de mită și trafic de influență. Omul legii a fost prins în flagrant în timp de lua șpagă 750 de euro de la un bărbat ce comisese infracțiunea de fals privind identitate, martor denunțător, după ce i-ar fi promis acestuia că îl ajută în dosarul în care este cercetat, dar și că l-ar fi determinat pe procurorul denunțător să dea și o soluție favorabilă în aceeași cauză penală pentru a nu fi trimis în judecată.  

Cătălin FIRCOIU

Polițistul Gheorghe Militaru a fost prins în flagrant când lua mită joi, un procuror de la Secția Urmărire Penală a Parchetului Olt, desemnat să instrumenteze cauze având ca obiect infracțiuni de corupție, fiind cel care a dispus reținerea sa.

„Din actele de urmărire penală efectuate până în prezent, rezultă că există probe/indicii temeinice, care conduc la bănuiala rezonabilă că la data de 17 decembrie 2020, în jurul orelor 11:30 – 11:45, agentul şef principal de poliţie M.G. a fost surprins, în flagrant, în timp ce primea suma de 750 euro de la martorul denunţător V.D.C., în legătură cu îndeplinirea, neîndeplinirea unor acte ce intră în îndatoririle sale de serviciu, sau în legătură cu îndeplinirea unor acte contrare acestor îndatoriri, referitor la cercetările penale pe care poliţistul le-a efectuat într-un dosar penal înregistrat pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, în care denunţătorul a fost cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de fals privind identitatea, astfel încât cercetările penale efectuate în respectivul dosar penal să-i fie favorabile denunţătorului”, se arată într-un comunicat remis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt.  

Totodată, potrivit anchetatorilor, șeful Postului de Poliție Fărcașele s-a prevalat de o pretinsă influenţă asupra procurorului de caz, spunându-i denunţătorului că l-a determinat pe acesta să dispună o soluţie favorabilă, de netrimitere în judecată faţă de persoana sa.

Procurorii olteni au beneficiat în cauză de sprijinul ofiţerilor Serviciului Judeţean Anticorupţie Olt din cadrul Direcției Generale Anticorupție, precum şi de sprijinul Serviciilor Operaţii și Tehnic ale Structurii Centrale a DGA.

Omul legii a fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Olt.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<