7.6 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Alte 106 îmbolnăviri cu noul Coronavirus și un deces în Olt, raportate în Ajunul Crăciunului

- Advertisement -

Grupul de Comunicare Strategică anunță că în județul Olt se înregistrează 9.115 infecții cu virusul SARS-CoV-2, de la începutul pandemiei și până în Ajunul Crăciunului, doar în 24 de ore fiind confirmate cu noul Coronavirus încă 106 persoane din județ. Continuăm să avem și bolnavi internați în spitalele oltene, reconfirmați cu boala, iar județul este din nou pe lista deceselor, cu ultimul comunicat joi ajunâgând la un total de 205.

Cătălin FIRCOIU

Autoritățile centrale au transmis că, distinct de cele 106 cazuri nou confirmate, în ultima zi, în urma retestării pacienților internați în unitățile medicale din județ, care erau deja pozitivi, zece olteni au fost reconfirmați pozitiv la testarea pentru depistarea infecției cu virusul COVID-19.

Iar din totalul de 9.115 persoane din județ diagnosticate cu SARS-CoV-2, sunt 205 care au murit, majoritatea acestora având însă și alte probleme de sănătate grave. Un ultim deces a fost raportat de reprezentanții GCS în Ajunul Crăciunului. Este vorba despre un bărbat, în vârstă de 70 de ani, din mediul urban, care s-a internat pe 8 decembrie la Spitalul Județean de Urgență Slatina, pe data de 20 decembrie fiind transferat la Spitalul Municipal Caracal, unitatea medical suport COVID-19 din Olt, cu o zi înainte fiind și confirmat cu noul Coronavirus. Din păcate, miercuri, 23 decembrie, inima sa a încetat să mai bată, cauzele decesului fiind stop cardiorespirator, infecție COVID-19, amputație 1/3 medie coapsă stângă, iar ca și boli asociate avea ateroscleroză sistemică, hipertensiune arterială, arteriopatie obliterantă membru stâng, triplu By-Pass aortă coronariană.

Datele raportate de autoritățile centrale mai arată că rata de incidență a infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2 la mia de locuitori, cumulată în ultimele 14 zile, este de 0,96 în județul Olt, care se află în zona verde, aceasta continuând să fie scăzută.

Situația epidemiologică la zi

9.115 cazuri confirmate de la începutul pandemiei

106 cazuri noi înregistrate, toate cu transmitere comunitară

8.163 cazuri declarate vindicate

83 cazuri internate, 20 fiind pe Secțiile Anestezie și Terapie Intensivă ale spitalelor oltene

664 persoane aflate în izolare la domiciliu

638 persoane aflate în carantină la domiciliu

22.857 persoane testate de la începutul pandemiei

205 decese

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți