5.2 C
Slatina
marți,19 martie,2024

Ultimele Articole

Locuință în flăcări la Negreni – Scornicești. Acoperișul și bunurile din două camere, distruse

- Advertisement -

Incendiu devastator, în seara primei zile de Crăciun, la o casă din satul Negreni al orașului Scornicești. Acoperișul și bunurile din două camere de locuit au fost distruse.

Cătălin FIRCOIU

Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt, a declarat că pompierii Stației Scornicești, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD, au intervenit pentru a stinge focul.

„La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta la acoperișul casei și la bunurile din două camere de locuit. Pompierii au localizat incendiul în scurt timp și au limitat propagarea acestuia la întreaga locuință. Pentru stingerea incendiului și îndepărtarea efectelor negative, militarii au acționat mai bine de două ore”, a spus reprezentantul ISU.

Flăcările au făcut scrum în calea lor acoperișul casei, pe o suprafață de aproximativ 40 de metri pătrați și bunurile din două camere de locuit, iar în urma cercetărilor pompierii au stabilit ca și cauză probabilă a izbucnirii incendiului coșul de fum defect sau neizolat corespunzător.
Reprezentanții ISU Olt reamintesc oltenilor principalele măsuri de prevenire a incendiilor produse din cauza coșurilor de fum defecte, deteriorate sau neizolate corespunzător:

  • coşurile de fum se vor curăţa periodic, în mod obligatoriu la începutul sezonului rece, verifica și repara, dacă este cazul;
  • în podurile clădirilor, coşurile se vor tencui pe interior şi pe exterior şi se vor da cu var, pentru a se putea observa cu uşurinţă eventualele fisuri prin care ar putea pătrunde scântei ce pot fi surse de aprindere;
  • coşurile de fum se vor izola faţă de elementele combustibile ale planşeelor prin îngroşarea zidăriei de cărămidă a coşului, iar în spaţiul dintre coş şi planşeu se recomandă introducerea unui strat de material necombustibil.
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți