14.7 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Descindere la un bătrân din Balș. Polițiștii și mascații au găsit și confiscat peste 10.000 de obiecte pirotehnice

- Advertisement -

Locuința unui bărbat de 62 de ani, din orașul Balș, a fost percheziționată în dimineața celei de-a doua zi a Crăciunului de poliţiştii Biroului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Olt, împreună cu polițiști din cadrul Poliției Balș și luptătorii Serviciului de Acțiuni Speciale Olt. În urma descinderii, s-au găsit peste 10.000 de obiecte pirotehnice, toate fiind confiscate de oamenii legii.

Cătălin FIRCOIU

Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt al Poliției Olt, a declarat că activitățile de sâmbătă dimineața s-au desfășurat într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice fără drept, prevăzută de Legea 126 din 1995, republicată, la locuința bărbatului fiind identificate 10.586 de bucăți de articole cu conținut pirotehnic, de diferite mărci și dimensiuni, în greutate de 110 kilograme, în valoare de aproximativ 4.000 de lei. Obiectele pirotehnice au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Sfaturile polițiștilor olteni pentru populație sunt de a nu achiziționa materiale pirotehnice de la persoane neautorizate și să sesizeze orice încălcare a legii prin apelul de urgență 112 sau la cea mai apropiată unitate de poliție!

„În perioada sărbătorilor de iarnă, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au intensificat activitățile în ceea ce privește identificarea și combaterea evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor legale, care reglementează deținerea, comercializarea, importul, depozitarea și folosirea articolelor pirotehnice de către persoanele fizice și juridice. În conformitate cu prevederile Legii 126 din 1995 privind regimul materiilor explozive, vânzarea articolelor pirotehnice se face numai de către persoanele juridice autorizate în acest sens şi numai în locurile autorizate în condiţiile legii”, a conchis reprezentantul Poliției oltene.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți