11.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

AJOFM caută culegători de mazăre din rândul oltenilor, pentru Portugalia și Danemarca

- Advertisement -

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Olt anunță că angajatorul Greenpeas Enterprise APS din Danemarca, prin intermediul Serviciului EURES România din cadrul Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, oferă 300 locuri de muncă vacante pentru lucrători în agricultură, respectiv culegători de mazăre. Locurile de muncă oferite de angajatorul danez sunt în Portugalia şi Danemarca.

Cătălin FIRCOIU

Potrivit unui comunicat remis de agenție, angajatorul caută persoane îndemânatice și mobile la cules de mazăre, putând aplica și cupluri. „Compania promovează respectul reciproc, responsabilitatea și încrederea reciprocă între lucrători. Se va munci în ferme unde majoritatea lucrătorilor sunt din România. Se încheie contract direct la fermă, fără intermediari și fără comisioane. Se acordă asistență în completarea și trimiterea actelor necesare pentru obținerea dreptului de muncă”, transmite AJOFM.

Pentru Portugalia sunt 100 locuri de muncă pentru Portugalia, durata contractului fiind 15 martie – 31 mai 2021, programul de lucru de 40-50 de ore pe săptămână și șase zile pe săptămână, în intervalul orar 07:00 – 15:00. Pentru Danemarca sunt 200 de locuri de muncă, în perioada iunie – septembrie 2021, programul de lucru fiind de 40-50 ore pe săptămână, șase zile pe săptămână, între orele 07:00 – 15:00.

În cazul joburilor din Portugalia cazarea se face în case echipate cu toate utilitățile. Taxa de cazare plătită de lucrător pe lună este de 90 – 140 de euro, incluzând consumul privind utilitățile. Băile și bucătăria sunt la comun. Asigurarea medicală este plătită de angajator. Transportul România – Portugalia este plătit de angajator. Transportul de la locul cazării la locul de muncă este suportat de angajator. Se asigură transport săptămânal la supermarket. Cei selectați trebuie să aducă ustensile de bucătărie, să aibă echipament de muncă (pentru toate tipurile de vreme) și să aibă o sumă de bani pentru a cumpăra mâncare până la primul avans. De asemenea, trebuie să aducă și prosoape, lenjerie pat, pătură și pernă (acestea se pot găsi și la magazine second-hand). Mai multe informații despre cazare și transport se găsesc pe website-ul: www.My-greenpeas.com.

Pentru Danemarca cazarea se face în rulote cu patru camere (echipate cu baie și toaletă), două persoane în cameră. În camping sunt disponibile: bucătărie, sală de mese, toalete, baie cu dușuri, mașini de spălat, internet Wireless. Taxa de cazare plătită de lucrător pe zi este de 8 euro și acoperă inclusiv gazul, apa și electricitatea. Transportul România – Danemarca este plătit de angajator. Pentru transportul de la locul cazării la locul de muncă sau pentru cumpărături, angajatorul va pune la dispoziția lucrătorilor un autobuz, contra cost pentru 1,5 euro pe zi de persoană. Opțional, lucrătorii pot să își aleagă alt mijloc de transport la locul de muncă sau mașini personale. Cei selectați trebuie să aducă ustensile de bucătărie, să aibă echipament de muncă (pentru toate tipurile de vreme) și să aibă o sumă de bani pentru a cumpăra mâncare până la primul avans. Mai multe informații despre cazare și transport se găsesc pe website-ul: www.My-greenpeas.com.

În Portugalia plata muncii este în funcție de cantitatea culeasă, în lădițe, caserole cu gramaj specific. Salariul minim într-o lună pentru o persoană este de 750 euro brut, însă salariul poate ajunge la 1.000 – 1.700 de euro brut pe lună. Impozitul și contribuţiile sociale se vor deduce din salariu conform legislatiei portugheze. În Danemarca plata muncii este în funcție de cantitatea culeasă, salariul este între 2.000 și 2.500 de euro brut pe lună. Salariul se plătește lunar și se acordă un bonus de 12,5% din salariu reprezentând bani de concediu, conform legislației daneze. Impozitul și contribuțiile sociale se vor deduce din salariu conform legislației daneze. Informații despre impozite pe: http://skat.dk.

Pentru cei care vor să aplice se cere ca vârsta minima să fie de 18 ani, nu se solicită cunoașterea unei limbi străine, experiență în agricultură, condiție fizică bună, iar modul de aplicare este: candidații trebuie să trimită un CV model EUROPASS, în limba română, pe adresa de e-mail: aam@greenpeas.dk, termenul limită pentru trimiterea aplicațiilor fiind 15 ianuarie 2021. „Mai multe informații se găsesc pe website-ul: www.My-greenpeas.com. Pentru monitorizare, aplicaţiile vor fi trimise și la adresa de e-mail: barna.fuleki@ms.anofm.ro. Informații suplimentare se pot obține la nr. de telefon: 004551501097 sau pe Facebook Andreea Motoc”, se arată în comunicatul Agenției de Șomaj Olt.

Totodată, oltenii care optează pentru un job de culegător de mazăre se pot adresa pentru detalii suplimentare și consilierului EURES din cadrul AJOFM Olt din Slatina, strada Prelungirea Crişan, nr. 2, sau la telefon 0249.411.002.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți