15.2 C
Slatina
miercuri,8 mai,2024

Ultimele Articole

61 de infecții cu virusul SARS-CoV-2 și un deces, anunțate în ultimele 24 de ore. Județul Olt a ajuns la 9.337 de cazuri

- Advertisement -

Județul Olt are deja 9.337 cazuri de Coronavirus, înregistrate de la începutul pandemiei, potrivit raportării Grupului de Comunicare Strategică de miercuri. Doar în ultima zi s-au anunțat 61 de îmbolnăviri noi cu virusul SARS-CoV-2, iar pe lângă acestea continuăm să avem bolnavi aflați în spital reconfirmați cu boala. Din păcate, a mai fost comunicat și un deces. Cifrele autorităților centrale mai arată că rata de incidență, cumulată în ultimele două săptămâni, continuă să rămână scăzută, de câteva zile situându-se sub o infecție COVID-19 la 1.000 de persoane.

Cătălin FIRCOIU

Potrivit datelor oficiale ale Grupului de Comunicare Strategică, distinct de cele 61 de cazuri nou confirmate, în urma retestării pacienților internați în unitățile medicale din județul Olt, care erau deja pozitivi, în ultimele 24 de ore au fost 17 persoane reconfirmate pozitiv.

Totodată, sunt și 215 olteni care au pierdut lupta cu boala, de la începutul pandemiei. Unul dintre decesele acestora a fost comunicat în ultima zi.

Este vorba despre o femeie, în vârstă de 81 ani, din mediul urban, care pe 24 decembrie s-a prezentat la Spitalul Orășenesc Corabia, solicitând recoltarea unei probe pentru determinarea infecției cu virusul SARS-CoV-2 și a refuzat internarea, data în care a fost primit rezultatul pozitiv fiind 28 decembrie. Luni, 28 decembrie, a revenit la Spitalul Corabia, iar în scurt timp de la prezentare, din nefericire, a survenit decesul acesteia, cauzele fiind stop cardiorespirator, insuficiență respiratorie și infecția COVID-19, ca și comorbidități având hipertensiune arterială grad II, cardiopatie mixtă ischemică și neoplasm mamar drept stadiu IV. La ora actuală, rata de infectare cu noul Coronavirus, cumulată în ultimele 14 zile, este de 0,75 la mia de locuitori în Olt, județul rămânând în scenariul verde.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți