8.1 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Aproximativ o jumătate de tonă de pește, confiscată de polițiștii de frontieră olteni

- Advertisement -

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial Olt au descoperit marți un tânăr originar din Gorj, care transporta aproximativ o jumătate de tonă de pește, fără documente de însoțire a mărfii, în zona comunei Gârcov. Cantitatea de pește care urma a fi vândută de acesta a fost confiscată de oamenii legii.

Cătălin FIRCOIU

Fapta comisă de gorjean a fost constatată în urma unei acțiuni specifice a polițiștilor de la Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Olt, pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol, în localitățile Corabia și Gârcov.

„Cu această ocazie, pe Drumul Național 54 a fost oprită în trafic o autoutilitară care transporta pește, aceasta fiind condusă de un bărbat, în vârstă de 31 ani, din Gorj. La controlul efectuat asupra mijlocului de transport a fost descoperită cantitatea de 497 kilograme de pește în valoare de aproximativ 14.589 lei, din speciile sturion, păstrăv și fitofag, pentru care conducătorul auto nu deținea documente de însoțire a mărfii, fapt pentru care întreaga cantitate a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor”, se arată într-un comunicat remis de Poliția de Frontieră Olt.

Oamenii legii au întocmit dosar penal pe numle șoferului gorjean, acesta fiind cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de deținerea, transportul, comercializarea fără documente legale a peștelui și altor viețuitoare acvatice obținute din pescuit ori produselor din pește, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 64, litera h, din Ordonanța de Urgență a Guvernului 23 din 2008, sub îndrumarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți