22.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Peste o sută de olteni, amendați drastic pentru nepurtarea măștii de protecție

- Advertisement -

Aproximativ 3.000 de persoane și peste 200 de obiective sau locații au fost verificate, în primele trei zile ale anului 2021, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse în contextul actual al pandemiei de Coronavirus. În această perioadă, peste o sută de olteni au fost amendați drastic pentru nepurtarea măștii de protecție, cuantumul contravențiilor fiind de peste 30.000 de lei.

Potrivit unui comunicat remis de IPJ Olt, pe fondul numărului de cazuri de COVID-19 înregistrate, sub autoritatea Prefecturii, polițiștii, cu suportul jandarmilor, pompierilor, polițiștilor locali și al reprezentanților Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt, au desfășurat activități de control în tot județul cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea răspândirii infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2. În cadrul acțiunilor, au fost verificate documentele justificative necesare deplasării persoanelor în afara locuinței, în intervalul orar 23:00 – 05:00, precum și portul măștii de protecție în toate spațiile publice închise sau deschise.

În perioada 1 – 3 ianuarie, s-au verificat și legitimat aproape 3.000 de oameni, iar controlate peste 200 de obiective sau locații. Iar pentru abaterile constatate au fost aplicate 139 de sancţiuni contravenţionale, valoarea acestora depășind suma de 30.000 de lei. Acestea au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală.

Oamenii legii reamintesc oltenilor că purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise, indiferent de incidența cumulată a cazurilor. Se interzice desfășurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private.

„Scopul poliţiştilor nu este aplicarea de sancţiuni, ci acela de a determina toți cetățenii să conștientizeze necesitatea respectării tuturor normelor sanitare şi prevederilor legale pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu COVID-19, însă nu vor fi tolerate abateri de la normele legale. Facem apel la cetăţeni să păstreze distanţarea fizică, să poarte masca de protecţie, să nu se expună la riscuri. Totodată, persoanele care se deplasează în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23:00 – 05:00, pentru motive justificate, sunt obligate să prezinte legitimația de serviciu sau adeverință eliberată de angajator, ori o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil”, mai transmit reprezentanții IPJ.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți