14.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Polițistul mort în accident, înmormântat cu onoruri militare

- Advertisement -

Fănel Nițu, în vârstă de 49 de ani, șeful Postului de Poliție Morunglav care a murit în urma accidentului grav petrecut în prima zi a Anului Nou pe Drumul Național 64, în dreptul comunei Șopârlița, a fost condus luni pe ultimul drum. Slujba de înmormântare a avut loc la lăcașul de cult din zona Monumentului Eroilor din orașul Balș, înhumarea fiind cu onoruri militare în cimitirul nou din aceeași localitate, un pluton de jandarmi trăgând trei salve de armă în plan vertical.

Conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Olt, dar și alți oameni ai legii din cadrul Poliției oltene – conducerea Poliției orașului Balș și colegi de la Balș și Secția de Poliție Rurală Bobicești, au fost prezenți la ceremonia funerară a șefului Poliției Morunglav care avea o experiență profesională de 25 de ani, pentru început acesta desfășurând activități în domeniul ordinii publice, iar în ultimii zece ani fiind șef de post.

Omul legii, împreună cu colegul său, în vârstă de 36 de ani, șef al Postului de Poliție Bârza, se aflau în echipajul de poliție ce în dimineața zilei de 1 ianuarie a intrat în coliziune față spate cu o ambulanță care transporta un pacient violent. Ambii polițiști au ajuns în stare gravă la Spitalul Județean de Urgență Slatina, suferind fracturi la picioare, iar la unitatea medicală au fost supuși unor intervenții chirurgicale, dar și internați. Din păcate, sâmbătă dimineața, șeful Postului de Poliție Morunglav, a murit, șeful Poliției Bârza fiind în continuare internat în spitalul slătinean.

Echipajul cu cei doi polițiști și echipajul cadrelor medicale de la Serviciul Județean de Ambulanță Olt erau în misiune comună, aceștia ducând la spital persoana recalcitrantă. „În urma unui apel prin 112, polițiștii Secției de Poliție Rurală Bobicești, împreună cu un echipaj al Serviciului de Ambulanță Olt, au intervenit pentru a transporta la o unitate medicală o persoană al cărui comportament era deviant. Persoana violentă a fost transportată cu ambulanța, iar echipajul de poliție însoțea transportul, conform protocolului, având semnalele luminoase în funcțiune. Întrucât pacientul ar fi devenit violent, șoferul ambulanței a frânat brusc, moment în care echipajul poliției a intrat în coliziune față spate cu acesta. Evenimentul s-a petrecut pe fondul unui carosabil ușor umed”, a declarat Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

În total, cinci persoane au fost implicate în evenimentul rutier, respectiv șefii posturilor de poliție Morunglav și Bârza, o asistentă medicală, un ambulanțier și pacientul violent. Echipaje de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt au intervenit la fața locului, au asistat medical victimele și le-au transportat la spital, toate fiind conștiente, oamenii legii fiind răniți foarte grav.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți