10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Încă 40 de infecții noi cu virusul SARS-CoV-2 și un deces în județul Olt, comunicate de oficiali în Ajunul Bobotezei

- Advertisement -

Noile date despre cazurile de Coronavirus înregistrate în județul Olt au fost raportate de Grupul de Comunicare Strategică, iar marți au fost comunicate încă 40 de infecții cu virusul COVID-19. Bilanțul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 9.569 de la începutul pandemiei, în ultima zi fiind anunțați din nou bolnavi internați în spital, care aveau deja infecția cu SARS-CoV-2 și la retestare au avut tot rezultat pozitiv. Totodată, înregistrăm și un nou deces, în timp ce rata de infectare cu virusul la 1.000 de persoane continuă să fie scăzută.

Potrivit cifrelor autorităților centrale, distinct de cele 40 de cazuri COVID-19 nou confirmate, în urma retestării pacienților internați în unitățile medicale oltene și tratați pentru această boală, care erau deja pozitivi, 13 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Dintre cei 9.569 de olteni confirmați cu noul Coronavirus, sunt 217 care au fost răpuși de boală de la începutul pandemiei, însă majoritatea acestora aveau și alte probleme de sănătate grave. Ultimul deces a fost raportat marți, după ce în primele patru zile ale anului nu a fost comunicat niciunul.

Persoana care a murit este un bărbat, în vârstă de 77 de ani, din mediul rural, care pe 29 decembrie 2020 s-a internat la Spitalul Municipal Caracal, unitatea medicală suport COVID-19 din județul Olt, când a fost și pozitivată. Din păcate, pe 3 ianuarie 2021 olteanul a decedat, cauzele fiind stop cardiorespirator, insuficiență respiratorie hipoxemică, insuficiență hepato-renală, pneumonie virală și infecția COVID-19. Ca și comorbidități acesta avea cardiopatie ischemică cronică, fibrilație atrială cronică și bronhopneumopatie obstructivă cronică.

Rata de incidență a infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2, cumulată în ultimele 14 zile, rămâne scăzută și este în Ajunul Bobotezei de 0,67 cazuri la mia de locuitori, iar la ora actuală Oltul este unul dintre cele 22 de județe ale României care se situează în zona verde.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți