3.1 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Emil Boc a câștigat disputa cu Ministerul Sănătății: cheltuielile legate de centrele de vaccinare vor fi suportate de bugetul de stat

- Advertisement -

Cheltuielile cu centrele de vaccinare vor fi suportate de la bugetul de stat, Guvernul urmând să emită o ordonanță de urgență în acest scop în această săptămână, a anunțat marți Emil Boc, președintele Asociației Municipiilor din România, după o întâlnire a primarilor cu ministrul Finanțelor.

Boc a precizat că actul normativ va stabili și sumele care vor fi plătite medicilor și personalului din centre. „Forma finală a ordonanței de urgență va respecta prevederile strategiei naționale de vaccinare”, a precizat Boc.

Emil Boc, primarul muncipiului Cluj-Napoca și alți primari s-au arătat nemulțumiți de ordonanța de urgență a guvernului care prevede că administrațiile locale trebuie să înființeze și să doteze centrele de vaccinare anti-Covid-19, fără a menționa sursa de bani. ”Într-o țară democratică europeană, nici un minister nu-și permite să aloce responsabilități administrației publice locale, fără să discute în prealabil cu aceștia și fără să aloce resursa financiară în vederea implementării acelei sarcini pe care o stabilește. E o chestie de respect instituțional. Cine privește această dispută în termeni de război în coaliție, de conflict personal, exclus, aici nu este vorba nici de un război, nici de un conflict, e vorba de respect instituțional. Fiecare să-și facă datoria conform legii”, a declarat recent Boc.

Primarii de municipii au avut o discuție pe tema finanțării centrelor de vaccinare cu ministrul Finanțelor Alexandru Nazare.

Recent premierul Florin Cîțu a declarat că România va fi pregătită să vaccineze 150.000 de persoane pe zi, în 1.000 de centre de vaccinare.

sursa: Digi24.ro

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți