12.3 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Platforma pentru vaccinare funcționează, după ce în prima oră nu a mers. Programările pot fi făcute doar de persoanele juridice

- Advertisement -

ACTUALIZARE ORA 16:00: Platforma pentru înscrierea la vaccinare funcționează din nou, după ce a fost blocată o oră. În acest moment, potrivit mesajului care apare pe https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/ pot face programări doar persoanele juridice. 

„Acum suntem în Etapa 2 din 3 a vaccinării anti COVID-19. Programarea vaccinărilor este deschisă acum numai persoanelor juridice din domeniul sănătății și social”, se arată într-un mesaj publicat pe pagina de autentificare.

ACTUALIZARE ORA 15:30: STS explică motivul pentru care platforma e blocată

„Referitor la funcționarea platformei naționale pentru programare la vaccinare împotriva COVID-19, Biroul de presă al STS face următoarele precizări: Având în vedere că trecerea de la prima etapa s-a realizat începând cu orele 15:00, în acest moment se realizează transferul tuturor serviciilor de pe platforma disponibilă pentru etapa 1 pe varianta actualizată pentru etapa 2. Facem precizarea că platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/ nu s-a blocat din cauza numărului de accesări multiple, fiind în procedură de actualizare. Specialiștii STS desfășoară activitățile tehnice necesare pentru asigurarea funcționării în condiții de siguranță a platformei de programare la vaccinare.”, se arată  într-un comunicat de presă.


Știrea inițială

Platforma pe care ar fi trebuit să se înscrie românii încadrați în etapa a doua a campaniei de vaccinare s-a blocat vineri, la scurt timp după ora 15, ora la care autoritățile anunțau că va fi disponibilă pentru programarea persoanelor peste 65 de ani, a celor cu boli cronice, sau care desfășoară activități în domenii esențiale.

Imediat după ora 15:00, platforma a avut mai multe probleme, fiind afișate diferite mesaje, de la eroare la încărcare, până la mesajul „A apărut o eroare. Contactați administratorul”.

În acest moment, la accesarea siteului https://programare.vaccinare-covid.gov.ro, apare mesajul „În acest moment se încarca datele în aplicația de programare pentru etapa a II-a de vaccinare. Vă rugam să reveniți! Vă mulțumim pentru înțelegere!”.

Dacă utilizatorul încearcă să apese butonul „Mă programez”, acesta nu funcționează.

sursa: Digi24.ro

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți