19.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Un bărbat imobilizat la pat, găsit fără suflare după ce casa i-a luat foc

- Advertisement -

Un bărbat, în vârstă de 56 de ani, din comuna Bobicești, care era imobilizat la pat, și-a găsit sfârșitul după ce, dumionică după-amiază, propria locuință i-a fost cuprinsă de flăcări.

Echipaje de pompieri de la Garda Balș și Detașamentul Slatina, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, un echipaj SMURD și o autospecială pentru primă intervenție, au intervenit la fața locului, din datele transmise salvatorilor de persoana care a anunțat evenimentul, proprietarul casei, imobilizat la pat, fiind surprins în interiorul locuinței.

Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt, la sosirea primelor echipaje de pompieri, locuința ardea generalizat, cu flacără și degajări mari de fum.

„După pătrunderea în locuință, pompierii au găsit trupul neînsuflețit al proprietarului, în vârstă de 56 de ani, cu arsuri pe întreaga suprafață a corpului. Pentru lichidarea incendiului și îndepărtarea efectelor negative, militarii au acționat aproximativ trei ore”, a spus reprezentantul ISU.

Locuința, cu suprafața de aproximativ 60 de metri pătrați, și bunurile din interiorul acesteia au ars în totalitate, iar în urma cercetărilor efectuate, pompierii au stabilit ca și cauză probabilă a izbucnirii incendiului a fost un scurtcircuit produs la un conductor electric cu defecțiuni sau improvizații.

Reprezentanții ISU Olt au ținut să reamintească încă odată principalele măsuri de prevenire a incendiilor de natură electrică:

– nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii;

– la suplimentarea consumatorilor asiguraţi-vă că instalaţia existentă poate prelua consumul adiţional;

– nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat;

– verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi luaţi măsuri pentru înlocuirea acestora atunci când sunt uzate.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți