8.1 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Chef cu aproape 30 de persoane, organizat într-o cârciumă din Osica de Sus, întrerupt de polițiști

- Advertisement -

O petrecere organizată într-un bar din comuna Osica de Sus și la care participau aproximativ 30 de persoane a fost „spartă”, sâmbătă seară, de polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Osica de Sus. Administratorul locației s-a ales cu o amendă de 2.000 de lei, sancțiuni de câte 2.000 de lei fiecare primind și două localuri din municipiul Slatina, unde publicul din interior depășea limita de 50% așa cum prevede legislația actuală, în contextul actual al stării de alertă impusă de pandemia de Coronavirus.

Cheful de la Osica a fost întrerupt undeva în jurul orei 20:00.

„Polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Osica de Sus s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în curtea unui bar se desfășura o petrecere la care participau aproximativ 30 de persoane. Administratorul societății comerciale, un bărbat de 39 de ani, din localitate, a fost amendat cu 2.000 de lei, iar persoanele aflate la fața locului au fost dispersate”, a declarat Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Totodată, în seara zilei de sâmbătă, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului de Investigații Criminale și Poliția municipiului Slatina, împreună cu specialiști din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Olt, au identificat în Slatina două societăți comerciale care desfășurau activități de servire a publicului depășind limita de 50% din capacitatea maximă a spațiului închis. Ambele societăți au fost sancționate contravențional cu câte 2.000 de lei fiecare.

În cadrul acțiunilor, oamenii legii au desfășurat și activități preventive de informare.

„Intervenţiile vor continua în sistem integrat și în perioada următoare, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială, precum și a prevenirii și limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2. Recomandăm administratorilor de societăți comerciale care desfășoară activități de servire a publicului să nu depășească limita maximă din capacitatea spațiului închis, autorizat să funcționeze pe perioada stării de alertă, prevăzută de Legea 55 din 2020. Facem apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur. Este important ca fiecare dintre noi să avem un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților, pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul Coronavirus”, a conchis reprezentantul IPJ.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți