2.3 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Aproape o mie de olteni, verificaţi dacă respectă măsurile de protecţie sanitară şi interdicţiile impuse de starea de alertă

- Advertisement -

Peste 250 de forţe de ordine din judeţul Olt au fost prezente din nou în stradă, marţi, pentru a desfăşura activităţi de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în contextul actual al pandemiei de Coronavirus. Aproape o mie de persoane au fost legitimate şi controlate în cele 24 de ore, iar în jur de 150 dintre acestea au fost amendate cu peste 20.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor de protecţie sanitară şi a interdicţiilor.

În cadrul acţiunilor, poliţiştii olteni, împreună cu jandarmi, poliţişti locali şi pompieri, au verificat modul în care sunt respectate prevederile Legii 55 din anul 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efector pandemiei de COVID-19. S-au controlat 79 de societăți comerciale, 63 de mijloace de transport și aproape 1.000 de persoane au fost legitimate și verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse în această perioadă.

Neregulile constatate nu au întârziat să apară, echipele mixte de control aplicând 149 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 20.500 de lei, cele mai multe fiind pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Oamenii legii transmit că misiuni de acest gen se vor desfăşura zilnic şi în perioada următoare, în tot judeţul Olt, iar recomandările acestora pentru cetăţeni sunt să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție şi să nu se expună la riscuri.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți