19.1 C
Slatina
sâmbătă,7 septembrie,2024

Ultimele Articole

Start audierii martorilor în dosarul crimelor de la Caracal

- Advertisement -

Judecarea pe fond a dosarului crimelor de la Caracal este în plină desfășurare la Tribunalul Olt, miercuri, 17 februarie, având loc un nou termen de judecată în acesta. După ce până acum au fost audiate părțile civile din proces, respectiv părinții Alexandrei Măceșanu, mama și bunicul Luizei Melencu, de la acest termen a început audierea primilor martori dintr-un total de aproximativ 60.  

Alexandra și Luiza sunt cele două adolescente pe care, potrivit anchetei procurorilor Direcției de Investigare a Infracționalității și Crimei Organizate, Gheorghe Dincă le-a răpit, sechestrat, a abuzat sexual de ele și apoi le-a omorât. În privința Luizei, Dincă a avut și un complice, pe Ștefan Risipițeanu, cel acuzat că a violat-o pe aceasta. În privința celor doi, în luna ianuarie magistrații Tribunalului Olt au prelungit arestul preventive, aceștia fiind în prezent încarcerați în Penitenciarul de Maximă Siguranță Craiova. Iar unul dintre inculpați, respectiv Gheorghe Dincă, a cerut strămutarea dosarului „Caracal” depunând o cerere în acest sens la sfârșitul lunii trecute și pentru care a fost stabilit termen de judecată în data de 1 martie, aceasta fiind dezbătută de magistrații Curții de Apel Craiova.

Strămutarea, dar și o întoarcere a dosarului la anchetatorii DIICOT, pentru refacerea cercetării penale, s-au solicitat și de familiile fetelor, însă instanțele au respins aceste solicitări.

Dincă şi Risipiţeanu au fost trimişi în judecată pe 15 ianuarie 2020, dată la care rechizitoriul întocmit de procurorii DIICOT a ajuns la Tribunalul Olt. Pe numele primului dintre inculpați sunt opt capete de acuzare: trafic de persoane, trafic de minori, viol – două fapte, omor calificat – două fapte și profanarea de cadavre sau morminte – două fapte, în timp ce Risipiţeanu a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de viol asupra Luizei Melencu, tânăra din comuna doljeană Dioşti, care a dispărut la jumătatea lunii aprilie 2019 în municipiul Caracal, după ce a fost luată la ocazie de Gheorghe Dincă. Potrivit DIICOT, în dosarul „Caracal” s-au dispus disjungeri, dispunându-se și continuarea cercetărilor „in rem” sub aspectul comiterii infracțiunilor de complicitate la omor, complicitate la trafic de persoane și trafic de minori.

Pe lângă Luiza, o altă fată avea să dispară la sfârşitul lunii iulie a anului 2019, după ce a fost luată la ocazie de același caracalean. Este vorba de Alexandra Măceşanu, fata din comuna olteană Dobrosloveni. Luiza şi Alexandra sunt cele două tinere despre care anchetatorii spun că au fost răpite şi ucise de Dincă, așa cum a și recunoscut în fața acestora, iar ambele au fost supuse la chinuri groaznice de acesta.

Gheorghe Dincă avea să fie arestat la câteva zile după dispariţia Alexandrei, iar complicele său, Ștefan Risipițeanu, a fost arestat la începutul lunii decembrie 2019. Acesta şi Dincă au violat-o pe Luiza Melencu.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți