13.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Olt: Alte 35 de infecții cu virusul SARS-CoV-2, dar și un deces, anunțate sâmbătă

- Advertisement -

Grupul de Comunicare Strategică a raportat sâmbătă încă 35 de infecții COVID-19, iar de la începutul pandemiei și până în prezent bilanțul total al cazurilor a ajuns la 11.117 în județul Olt. Pe lângă noile îmbolnăviri, s-au comunicat și bolnavi retestați pozitiv la virusul, dar și un nou deces. Datele autorităților centrale mai arată că rata de infectare cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori, cumulată în ultimele două săptămâni, continuă să fie scăzută.

Potrivit reprezentanților Grupului de Comunicare Strategică, distinct de cele 35 de cazuri nou confirmate, în urma retestării pacienților internați în unitățile medicale din județ, care erau deja pozitivi, în ultima zi au fost zece persoane reconfirmate pozitiv cu Coronavirus.

Iar din totalul celor 11.117 olteni diagnosticați cu virusul SARS-CoV-2, sunt 253 care au încetat din viață de la începutul pandemiei, majoritatea având și boli asociate grave. Din nefericire, oficialii de la Centru au comunicat sâmbătă unul dintre decesele acestora. Este vorba despre o femeie de 66 de ani, din mediul rural, care pe 7 februarie a solicitat serviciul 112 pentru efectuarea unui test, în vederea determinării infecției COVID-19, cu rezultat pozitiv primit ziua următoare. Pe 8 februarie aceasta a fost internată la Spitalul Județean de Urgență Slatina, unde, din păcate, vineri, 19 februarie, a murit, cauzele decesului fiind stop cardiorespirator, insuficiență respiratorie acută, bronhopneumonie și infecția COVID. Aceasta avea și alte probleme medicale, suferind de insuficiență renală cronică.

La această dată, Oltul are o rată de incidență, cumulată în ultimele 14 zile, de 0,77 cazuri COVID-19 la mia de locuitori, județul, la fel ca alte 32 de județe ale României, situându-se în scenariul verde.

Situația cazurilor de Coronavirus actualizată

11.117 cazuri confirmate de la începutul pandemiei

35 cazuri noi

10.466 persoane vindecate de la începutul pandemiei

76 persoane internate

18 persoane internate pe secțiile ATI ale spitalelor din județ

283 persoane aflate în izolare la domiciliu

357 persoane aflate în carantinare la domiciliu

34.119 persoane testate de la începutul pandemiei

253 decese

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți