O femeie din Slatina a avut reacție severă în urma vaccinării cu AstraZeneca

O femeie, în vârstă de 46 de ani, din municipiul Slatina, s-a prezentat duminică pentru a se vaccina împotriva noului Coronavirus la unul dintre centrele care funcționează în fostul Colegiu Agricol, din localitate, iar în urma administrării primei doze aceasta a dezvoltat o reacție severă post vaccinare, de tip anafilactic. Femeia făcea parte din categoriile de persoane care fac parte din etapa a II-a, fiind cunoscută cu afecțiuni cronice.

Potrivit Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), slătineanca, care nu era cunoscută cu istoric de reacții alergice, s-a prezentat pentru primirea primei doze de vaccin de la AstraZeneca, iar în aproximativ zece minute după administrarea serului imunologic a dezvoltat o reacție alergică cu criterii de șoc anafilactic.

„Personalul medical aflat în centrul de vaccinare i-a acordat de urgență îngrijirile medicale de specialitate, conform procedurilor existente, cu ameliorarea rapidă a stării clinice. Ulterior, a fost solicitat serviciul de urgență în vederea transportării acesteia la unitatea spitalicească din muncipiul Slatina (Spitalul Județean de Urgență n.r.) pentru primirea îngrijirilor medicale suplimentare. La acest moment, starea persoanei este bună, însă va rămâne sub supraveghere medicală, conform recomandărilor de specialitate”, transmit reprezentanții CNCAV printr-un comunicat de presă.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<