23.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Senatorul Mirea, interpelat de peste 100 de persoane din Slatina și Milcov care nu pot munci terenurile din zona Drumului Expres

- Advertisement -

Siminica Mirea este senatorul Partidului Social Democrat Olt care se implică în viața comunității și prin diversele demersuri pe care le face dorește să soluționeze probleme ridicate de cetățeni. Recent, peste o sută de locuitori din Slatina și Milcov s-au plâns că nu-și mai pot munci terenurile agricolede pe partea stângă a zonei cartierului Clocociov al municipiului reședință a județului în urma construcției Drumului Expres Craiova – Slatina – Pitești.

Acesta este și motivul pentru care parlamentarul social democrat l-a interpelat din nou pe Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, în vederea găsirii unei soluții pentru ca proprietarii de terenuri din zona respectivă să nu mai fie afectați.   

„Am ales să adresez o întrebare domnului Ministru al Transporturilor și Infrastructurii, pornind de la o serie de sesizări primite de la locuitorii extrem de justificați, în ceea ce privește situația din zona Clocociov, și anume Drumul Expres care intersectează Drumul de Exploatație 315. Aici, din datele pe care le dețin, în urma sesizărilor pe adresa cabinetului meu, riveranilor din Slatina și Milcov, li se blochează, în lipsa unei pasarele, sau a unui alt tip de cale de acces, legătura cu terenurile situate în partea stângă a viitorului Drum Expres din zona cartierului Clocociov. Din păcate, situația este îngrijorătoare, deoarece, până în prezent, am identificat peste 100 de proprietari, ajunși în imposibilitatea de a-și mai munci terenurile”, a declarat Siminica Mirea.

Senatorul PSD de Olt a venit și cu o propunere în acest sens, interveninsu-se la infrastructură prin construirea unei pasarele sau a altui tip de cale de acces: „Îmi doresc ca domnul Ministru să fie de acord cu intervenția la infrastructură, prin amplasarea unei pasarele sau a unui alt tip de cale de acces, iar întrebarea adresată să genereze efecte urgente, astfel încât dreptul de proprietate al riveranilor să nu fie afectat. Rămân în continuare o persoană implicată, iar orice demers privind problemele comunității, va fi prioritar pentru mine!”.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți