3.1 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Accident la Balș. Un tânăr de 19 ani, rănit grav după ce a intrat cu autoturismul în zidul unui imobil

- Advertisement -

Un tânăr de 19 ani, din orașul Balș, a fost victima unui accident grav produs, marți noaptea, pe strada Nicolae Bălcescu din localitate. Din cauza vitezei, șoferul ar fi pierdut controlul direcției de mers a mașinii pe care o conducea, a părăsit partea carosabilă, a rupt gardul unui imobil și s-a oprit în zidul unei alte locuințe din apropiere.

Pentru a acorda îngrijiri medicale rănitului la fața locului s-au deplasat pompierii Gărzii Balș, cu o autospecială complexă pentru intervenție și descarcerare și un echipaj SMURD, sprijiniți și de cadrele medicale de pe un echipaj de la Serviciul Județean de Ambulanță Olt.

Primul care a acordat îngrijiri medicale conducătorului auto a fost un salvator care se afla în timpul liber.

„În accident a fost implicat un singur autoturism, în care se afla doar șoferul. La sosirea echipajelor, autoturismul se afla în afara carosabilului, iar șoferul, un tânăr în vârstă de 19 ani, din orașul Balș, se afla blocat în aceasta, în stare de inconștiență. Pacientul era asistat la fața locului de plutonierul major Valentin Mihalache, paramedic al SMURD Balș, care locuiește în zona în care s-a produs accidentul și se afla în timpul liber. Colegul nostru a asigurat accesul către victimă, care era inconștiență și a aplicat protocolul medical pentru astfel de cazuri. Pacientul a fost extras din autoturism, preluat de echipajele medicale și transportat la Compartimentul Urgențe al Spitalului Balș, inconștient, politraumatizat prin accident rutier. Bărbatul a fost transferat la Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova, în stare gravă”, a declarat Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

Polițiștii rutieri au ajuns și ei la locul accidentului, acesta fiind anunțat prin apelul de urgență 112 în noaptea de marți spre miercuri, în jurul orei 22:30.

„Polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Balș s-au deplasat de îndată pe strada Nicolae Bălcescu, din Balș, unde s-a produs evenimentul, pentru a efectua cercetări. La fața locului polițiștii au găsit un autoturism și au identificat un tânăr, de 19, care ar fi condus autoturismul respectiv. În urma evenimentului a rezultat rănirea gravă a tânărului, acesta fiind transportat la o unitate medicală din municipiul Craiova, județul Dolj”, a spus Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

În cauză a fost întocmit un dosar penal și polițiștii continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate circumstanțele în care s-a produs evenimentul. 

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți