Acoperișul unei case din Bârza, distrus de un incendiu puternic

Pompierii Gărzii Balș și Detașamentului Slatina au intervenit, noaptea trecută, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD, pentru a stinge un incendiu devastator care a izbucnit la acoperișul unei locuințe din comuna Bârza.

Potrivit purtătoprului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt, Alin Băsășteanu, a declarat că la sosirea primelor echipaje de salvatori acoperișul ardea generalizat, cu posibilități de propagare la întreaga casă.

„Pompierii au reușit localizarea rapidă a incendiului, la nivelul acoperișului, fără ca bunurile din locuință să fie distruse. Pentru lichidarea incendiului și îndepărtarea efectelor negative, militarii au acționat aproximativ trei ore. În urma incendiului a ars acoperișul casei, cu suprafața de aproximativ 130 de metri pătrați”, a spus reprezentantul ISU.

În urma cercetărilor, salvatorii au stabilit ca și cauză probabilă a izbucnirii incendiului coșul de fum deteriorat.

ISU Olt reamintește încă odată cetățenilor județului principalele măsuri de prevenire a incendiilor produse din cauza coșurilor de fum defecte, deteriorate sau neizolate corespunzător:

– coşurile de fum se vor curăţa, verifica și repara, dacă este cazul, în mod obligatoriu înaintea sezonului rece;

– în podurile clădirilor, coşurile se vor tencui pe interior şi pe exterior şi se vor da cu var, pentru a se putea observa cu uşurinţă dacă există fisuri prin care ar putea pătrunde scântei;

– coşurile de fum se vor izola faţă de elementele combustibile, iar în spaţiul dintre coş şi planşeu se recomandă introducerea unui strat de material necombustibil.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<