13.1 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Unde s-a greșit în intervenția de la Onești. Psiholog criminalist: Se așteaptă în maniera retro să se dea ordin. Ca la Caracal

- Advertisement -

Psihologul criminalist Liviu Chesnoiu a explicat care a fost greșeala care a dus la tragedia de la Onești unde doi muncitori au fost înjunghiați mortal de un bărbat care i-a ținut ostatici ore în șir într-un apartament. Chesnoiu a delarat că s-a acționat târziu și că, așa cum s-a procedat și în cazul Caracal, s-a așteptat inutil până să se dea ordin să se intervină.

„S-a pierdut foarte mult timp.

Când ai de-a face cu un astfel de individ cu probleme psihice grave nu ai ce negocia. Negociatorul își dă seama dacă e monolog sau dialog. Dacă el vede că agresorul cere luna de pe cer, trebuie să dea voie forțelor de ordine să intervină rapid. Nu stai cinci ore să auzi un monolog.

Asta a înrăutățit situația, el nu răspundea la nicio solicitare a forțelor de ordine.

Cu oameni de genul acesta trebuie să intervii în forță, să îți dai seama că e un individ cu probleme psihice. Intri pe geam, spargi ușa.

Poate poliția nu s-a mai confruntat cu astfel de situații, dar un astfel de caz trebuie să tragă un semnal de alarmă.

S-au așteptat aprobări și s-a pierdut timp.

Se așteaptă în maniera retro să dea ordin. Ca la Caracal. Stau la poartă să vină ordinul.

Trebuie să lași polițiștii să acționeze după instinct, după experiență”, a declarat Liviu Chesnoiu.

Acum, agresorul este în spital, rănit, soția sa a fost reținută pentru complicitate la lipsire de libertate, iar șefii din Poliție fac o anchetă internă la Onești, pentru a verifica dacă au existat pași greșiți și în intervenția autorităților.

sursa: Digi24.ro

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți