19.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Sârbii Măgura: Locuințe din două gospodării, distruse de un incendiu puternic. O femeie a ajuns la spital

- Advertisement -

O femeie de 68 de ani, din comuna Sârbii Măgura, a ajuns la spital vineri după-amiaza, după ce s-a intoxicat un fum în timpul unui incendiu care i-a cuprins locuința. Nu doar o gospodărie a fost afectată, ci și o a două, focul extinzându-se din cauza vântului puternic.

Echipaje de pompieri de la Stația Scornicești și Detașamentul Slatina, cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD, au intervenit pentru a stinge incendiul izbucnit la o anexă gospodărească și propagat la anexa aflată în gospodăria alăturată, la locul evenimentului acționând și un echipaj de la Serviciul Județean de Ambulanță Olt.

Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt, a declarat că la sosirea primelor echipaje, ardeau generalizat două anexe, cu posibilități de propagare la locuințele din cele două gospodării. Dezvoltarea rapidă a incendiului a fost favorizată de vântul puternic.

O femeie a ajuns la spital. „Proprietara gospodăriei de la care a izbucnit incendiul, în vârstă de 68 de ani, cu intoxicație cu fum, a fost preluată de echipajul medical de pe ambulanță și transportată la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Slatina, conștientă și cooperantă. Pompierii au reușit localizarea rapidă a incendiului și au salvat locuințele aflate în apropierea celor două anexe cuprinse de flăcări”, a spus Alin Băsășteanu.

Pentru lichidarea incendiului și îndepărtarea efectelor negative, salvatorii au acționat mai bine de trei ore, iar în urma incendiului au ars două anexe, din două gospodării, una cu suprafața de aproximativ 80 de metri pătrați și cealaltă de aproape 40 de metri pătrați și bunurile aflate în acestea.

În urma cercetărilor, pompierii au stabilit ca și cauză probabilă a izbucnirii incendiului un scurtcircuit electric produs la un cablu electric cu defecțiuni sau improvizații.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți