6.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

42 de infecții noi COVID-19 și un deces în județul Olt, raportate sâmbătă

- Advertisement -

Grupul de Comunicare Strategică a raportat ultimele cifre despre cazurile de Coronavirus înregistrate în județul Olt, iar sâmbătă s-au anunțat 42 de infecții noi cu virusul SARS-CoV-2. Bilanțul de la începutul pandemiei a ajuns la nu mai puțin de 11.630 de îmbolnăviri. Continuăm să avem bolnavi internați în spital, care erau deja pozitivi la infecția COVID-19 și la retestare au avut același rezultat, iar autoritățile centrale au mai comunicat  și un deces nou.

Potrivit datelor oficiale ale Grupului de Comunicare Strategică, distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților internați în unitățile medicale oltene, unde sunt tratați cei care au contractat virusul, și care erau deja pozitivi, alte 17 persoane din județ au fost reconfirmate pozitiv cu SARS-CoV-2.

Iar dintre cei 11.630 de olteni confirmați cu COVID-19, 268 au fost răpuși de boală de la începutul pandemiei, majoritatea acestora având și comorbidități. Din păcate, a fost raportat unul dintre aceste decese.

Este vorba despre o femeie, în vârstă de 66 de ani, din mediul urban. În data de 28 februarie, pacienta a apelat serviciul de urgență 112 pentru efectuarea unui test COVID, cu rezultat pozitiv în data de 1 martie, în această zi fiind internată la Spitalul Municipal Caracal, unitatea medicală suport COVID-19 din județ. Pe 4 martie aceasta a încetat din viață, cauzele fiind stop cardiorespirator, insuficiență respiratorie acută, pneumonie și infecția COVID, iar ca și boli asociate avea insuficiență cardiacă congestivă clasa III NYHA, hipertensiune arterială grad II, neoplasm col uterin cu metastază hepatice, pulmonare și osoase.

Rata de incidență a cazurilor de Coronavirus, cumulată în ultimele 14 zile, continuă să rămână la peste unu la mia de locuitori, fiind sâmbătă de 1,07 și, potrivit cifrelor înregistrate la nivel național, Oltul este unul dintre cele 23 de județe care se află în scenariul verde.

Situația epidemiologică la zi

11.630 persoane confirmate de la începutul pandemiei

42 cazuri noi

10.881 cazuri vindecate de la începutul pandemiei

119 persoane internate

21 persoane internate pe secțiile Anestezie și Terapie Intensivă ale spitalelor oltene

374 persoane aflate în izolare la domiciliu

470 persoane aflate în carantinare la domiciliu

37.816 teste efectuate de la debutul pandemiei

268 decese

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți