14.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Accident feroviar pe șantierul Drumului Expres, în zona Milcov. Un utilaj, acroșat de un tren

- Advertisement -

Un eveniment a avut loc, luni după-amiază, pe șantierul Drumului Expres Craiova – Slatina – Pitești, în zona comunei Milcov. Un utilaj care lucrează pe șantier a fost acroșat de un tren care circula pe relația Piatra Olt – Slatina și tranzita zona, iar conducătorul vehicului a fost rănit.

La fața locului au ajuns mai multe echipaje de salvatori, victima fiind găsită conștientă la locul producerii accidentului feroviar.

„Pompierii Detașamentului Slatina au intervenit la eveniment cu o autospecială pentru descarcerare, o autospecială pentru descarcerări grele, două autospeciale de stingere, prevăzute cu accesorii pentru descarcerare și un echipaj SMURD, dar și un echipaj cu medic de la Serviciul Județean de Ambulanță Olt. În accidentul feroviar au fost implicate un automotor și un excavator. În urma evenimentului, conducătorul excavatorului, în vârstă de 54 de ani, din comuna Bordeiești, județul Vrancea, a fost rănit. Pacientul a fost preluat de echipajele medicale, conștient, politraumatizat prin accident feroviar și transportat la Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului Slatina”, a declarat Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt.

Paramedicii SMURD au mai asistat la locul evenimentului un bărbat aflat în automotor, în vârstă de 41 de ani, din comuna Șopârlița, cu traumatism la membrul inferior drept. Pacientul a refuzat însă transportul la spital.

Totodată, și polițiștii au ajuns în zonă pentru a face cercetări și a stabili împrejurările în care s-a petrecut evenimentul.

Evenimentul este catalogat și accident de muncă, un inspector din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt deplasându-se, de asemenea, la fața locului pentru a stabili ce s-a întâmplat, conducătorul vehicului lovit de tren fiind transportat la Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Slatina, pentru investigații medicale amănunțite. Potrivit lui Cristian Ungureanu, inspectorul șef al ITM Olt, din primele date se pare că utilajul de excavat a vrut să traverseze linia de cale ferată din zonă și a fost surprins de tren.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți