15.7 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

CAO realizează lucrări de tratare a apei potabile și de extindere a rețelelor în Potcoava

- Advertisement -

Un nou contract din cadrul proiectului „Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Olt, în perioada 2014 – 2020” a fost semnat joi de Compania de Apă. Este vorba despre contractul de lucrări „Îmbunătățirea facilităților de tratare apă potabilă și extinderea rețelelor de apă și canalizare în aglomerarea Potcoava”, în cadrul proiectului la nivelul orașului urmând a se realiza investiții la sistemul de alimentare cu apă, extinderea rețelei de canalizare menajeră și alimentarea cu energie foraje.

Potrivit unui comunicat remis de CAO, în cadrul acestui proiect în Potcoava se vor realiza următoarele investiții: sistem de alimentare cu apă (conducte de legătura front captare Potcoava:  L = 3,6 kilometri, aducțiune Trufinești: L = 1,4 kilometri, extindere rețea distribuție apă potabilă: L = 27,3 kilometri, patru stații de pompare apă potabilă); extindere rețea de canalizare menajeră Potcoava: L = 11,5 kilometri, cinci stații de pompare apă uzată; alimentare cu energie electrică foraje F4 – F12. Contractul de lucrări a fost atribuit în urma unei licitații publice deschise, cu respectarea prevederilor legislației românești în domeniu, societății Old & New Construct SRL, valoarea fiind de 29.416.195,48 lei fără TVA, iar  durata de execuţie este de 38 luni.

„Prin acest nou contract pe care l-am semnat, continuăm investițiile în modernizarea și extinderea sistemelor de alimentare cu apă și canalizare din orașul Potcoava. Scopul nostru este să oferim apă de cea mai bună calitate, să îmbunătățim condițiile de trai ale locuitorilor din această comunitate și să contribuim la dezvoltarea orașului. Nu putem face acest lucru fără ajutorul cetățenilor. Aceste sisteme de alimentare cu apă și canalizare nu pot funcționa corespunzător dacă locuitorii din Potcoava nu se racordează la rețelele de alimentare cu apă și canalizare, care înseamnă siguranță pentru sănătatea lor și a comunității în care trăiesc, dar și protejarea mediului înconjurător”, a declarat Cătălin Ușurelu, directorul general al Companiei de Apă Olt.

Sursa citată mai arată că, în perioada 2007 – 2013, în cadrul Proiectului  „Extinderea și reabilitarea sistemelor de apă și apă uzată în judeul Olt”, derulat cu fonduri europene nerambursabile, Compania de Apă Olt a construit, în orașul Potcoava, o stație de epurare, o stație de clorinare, 12 foraje, s-a extins rețeaua de apă potabilă cu 8,03 kilometri și au fost reabilitați alți 1,14 kilometri, iar rețeaua de canalizare a fost extinsă cu 5,68 kilometri.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți