14.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Senatorul Mirea, despre problemele semnalate de locuitorii din Slatina și Milcov: „Accesul la proprietăţi, asigurat prin drumuri de exploatare create în lungul Drumului Expres”

- Advertisement -

După ce în urmă cu puțin timp peste o sută de persoane din Slatina și Milcov au semnalat problemele cu care se confruntă senatorului PSD de Olt Siminica Mirea, cu privire la faptul că nu își pot lucra terenurile agricole situate în apropierea Drumului Expres Craiova – Slatina – Pitești, acum aceștia au primit un răspuns din partea parlamentarului, care s-a adresat direct ministrului Transporturilor cu privire la aspectele sesizate.

Iar faptul că s-a implicat în problemele de care s-au plâns acești locuitori este vizibil, iar în urma răspunsului dat de ministrul Cătălin Drulă reiese faptul că „accesul la proprietăți este asigurat prin drumuri de exploatare create în lungul Drumului Expres.

„(…) Am fost sesizată de cetăţenii din Slatina şi Milcov privind erori de proiectare la Drumul Expres Craiova – Slatina – Piteşti, în dreptul minicipiului Slatina (Clocociov). Aşadar, am facut demersuri la ministrul Transporturilor, domnul Cătălin Drulă, iar acesta mi-a răspuns. Domnul ministru spune că proiectul tehnic respectă toate avizele și acordurile emise de către autorităţi (inclusiv primarii, cât și Consiliul Judeţean), în baza cărora au fost obținute autorizaţiile de construire”, spune senatorul social democrat Siminica Mirea.

Potrivit răspunsului dat de ministrul Transporturilor, „traseul Drumului Expres intersectează o serie de drumuri de diverse cartegorii (agricole, exploatare, vicinale, comunale, județene și naționale) întrerupând continuitatea acestora în cadrul Studiului de Fezabilitate, în funcție de importanţa lor, s-au prevăzut intersecţii denivelate fără acces la drumul expres sau devierea lor în lungul Drumului Expres și gruparea lor, în vederea realizării unei treceri comune, peste Drumul Expres sau pe sub Drumul Expres, prin deschiderea unor poduri proiectate. Proiectul Tehnic întocmit de către antreprenor și aprobat de către beneficiar a ţinut cont de toate aceste aspecte. Prin întreruperea continuității Drumului de Exploatare (DE) 135 nu s-a afectat accesul la proprietăţi (terenuri agricole), în cadrul Proiectului Tehnic fiind prevazute drumuri colectoare de acces către toate parcelele, atât pe partea stângă, cât și pe partea dreaptă a acestuia (…)”.

În urma răspunsului primit, parlamentarul Siminica Mirea transmite proprietarilor de terenuri agricoli în zonă că „tranzitarea dinspre Slatina – Clocociov spre Milcovu din Deal şi invers se va realiza folosind rețeaua de drumuri existentă (stradală, comunală, judeţeană), accesul la proprietăţi fiind asigurat prin drumuri de exploatare create în lungul Drumului Expres Craiova – Piteşti (atât pe partea stângă, cât și pe partea dreaptă). Cu toate acestea, răspunsul nu mă mulţumeşte pe deplin, iar cetăţenii vor fi cei care vor spune dacă vor întâmpina probleme cu accesul la proprietate. Voi continua să mă implic până când cetăţenii vor fi mulţumiţi”.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți