2.6 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Încep lucrările și pe Lotul 3 al Drumului Expres, între Slatina și Colonești. Anunțul a fost făcut de ministrul Transporturilor

- Advertisement -

Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, a dat o veste bună vineri tuturor conducătorilor auto din Olt, și nu doar acestora. Ne referim aici la faptul că vor începe lucrările și la Lotul 3 al Drumului Expres Craiova – Slatina – Pitești, care tranzitează județul, între municipiul Slatina și comuna Colonești. Un alt lot al șoselei de mare viteză, respectiv al doilea, cu sectoarele 1 și 2, mai tranzitează Olt, în urma finalizării investiției șoferii deplasându-se mult mai ușor între cele trei localități.     

„Încă un pas important pentru finalizarea Drumului Expres Craiova – Pitești: astăzi am semnat autorizația de construire pentru Lotul 3 Slatina – Colonești, cu o lungime de 31,7 kilometri. ÎNCEP LUCRĂRILE! Constructorul aici este aceeași firmă românească care s-a mobilizat exemplar și pe Lotul 2 Balș – Slatina al proiectului, unde lucrările sunt în grafic și sunt preconizate să se încheie la finalul anului. Contractul de pe Lotul 3 valorează 670 de milioane de lei, iar banii provin din fonduri europene nerambursabile. Chiar dacă perioada de execuție a lucrărilor este de 2 ani, avem promisiunea constructorului că acestea ar putea fi gata mai repede, adică în 2022”, a transmis ministrul Drulă.

Potrivit sursei citate, cu peste 760 de milioane de lei alocate anul acesta, Drumul Expres Craiova – Pitești este unul dintre cele mai bine finanțate proiecte de investiții din România. În total, pe Drumul Expres Craiova – Slatina – Pitești se lucrează acum în plin pe aproape 90 de kilometri pe Loturile 1, 2 și 3.

„Doar pe Lotul 1 mai trebuie finalizate cât de curând exproprierile pe 3km de traseu relocat, pentru a putea începe și acolo lucrările. Pe Lotul 4, acum două săptămâni, a fost desemnată câștigătoare aceeași firmă românească de pe Loturile 2 și 3, dar au fost depuse contestații de o firmă chinezească. Așteptăm un răspuns rapid de la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor și ne dorim să semnăm contractul și pe acest lot cât mai curând”, a mai declarat ministrul Transporturilor.

Două loturi ale șoselei de mare viteză, respectiv 2 și 3, tranzitează județul Olt. Lotul 2, cu sectoarele 1 și 2, care începe de la limita județelor Dolj și Olt și trece pe teritoriile localităților Balș, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Milcov, Slatina și Valea Mare, acesta incluzând și centurile de ocolire ale orașului Balș și municipiului Slatina, dar și Lotul 3 care tranzitează unitățile administrativ teritoriale Valea Mare, Priseaca, Scornicești, Optași Măgura, Tătulești și Colonești până la limita județelor Olt și Argeș, unde în cel mai scurt timp vor fi demarate lucrările.     

Întregul proiect al Drumului Expres Craiova – Slatina – Pitești are o lungime de 121,185 kilometri și o valoare estimată la puțin peste 5,5 miliarde de lei, proiectul fiind finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020. Șoseaua de mare viteză care va avea o rută expresă cu câte două benzi pe sens ar urma să fie finalizată, conform proiectului, la sfârșitul anului 2023.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți