10.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

Alte 28 de infecții cu virusul SARS-CoV-2 și un deces, raportate în județ

- Advertisement -

Noile date despre cazurile de Coronavirus înregistrate în Olt au fost raportate de Grupul de Comunicare Strategică, iar marți au fost comunicate încă 28 de infecții cu virusul SARs-CoV-2. Bilanțul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 12.058 de la începutul pandemiei, în ultima zi fiind anunțați din nou bolnavi internați în spital, care aveau deja infecția COVID-19 și la retestare au avut tot rezultat pozitiv. Totodată, înregistrăm și un nou deces, în timp ce rata de infectare în județ rămâne la peste un caz la o mie de persoane.

Potrivit cifrelor autorităților centrale, distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților internați în unitățile medicale oltene, care erau deja pozitivi, 36 de persoane au fost reconfirmate pozitiv la virusul SARS-CoV-2.

Dintre cei 12.058 de olteni confirmați cu noul Coronavirus, sunt 276 care au fost răpuși de boală de la începutul pandemiei, însă majoritatea acestora aveau și alte boli asociate grave. Ultimul deces a fost raportat marți.

Este vorba despre un bărbat, în vârstă de 61 ani, din mediul urban, care în data de 3 martie solicitat un test pentru determinarea infectiei COVID-19, cu rezultat pozitiv. pe 8 martie acesta s-a internat la Spitalul Orășenesc Balș, pentru ca în data de 10 martie pacientul să fie transferat la Spitalul Municipal Caracal, unitatea medicală suport COVID din județ. Pe 14 martie, din păcate, acesta a murit, cauzele decesului fiind stop cardiorespirator ireversibil, insuficiență respiratorie protezată mecanic, pneumonie și infecția COVID 19. Ca și comorbidități bărbatul avea diabet zaharat tip II și hipertensiune arterială grad III.

Incidența infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2, cumulată în ultimele 14 zile, rămâne la peste un caz la mia de locuitori, mai precis aceasta este de 1,26, la ora actuală Olt fiind unul dintre cele 17 de județe din țară care se situează în zona verde.

Situația epidemiologică la zi

12.058 cazuri confirmate de la începutul pandemiei
28 cazuri noi
11.188 persoane vindecate de la începutul pandemiei
99 persoane internate
18 persoane internate pe secțiile Anestezie și Terapie Intensivă a spitalelor din Olt
493 persoane aflate în izolare la domiciliu
605 persoane aflate în carantinare la domiciliu
40.597 teste efectuate de la începutul pandemiei, 410 realizate în ulrima zi
276 decese

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți