20.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Autoritățile au hotărât ieșirea din carantină a comunei Vișina Nouă. Incidența, sub trei cazuri COVID-19 la mia de locuitori în ultimele zile

- Advertisement -

Comuna Vișina Nouă nu mai este de marți, ora 12:00, în carantină zonală, această decizie fiind lută în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, care a avut loc luni. Localitatea din sudul județului a intrat în carantină, pentru o perioadă de două săptămâni, după ce în data de 3 martie înregistra o rată de infectare de 13,61 îmbolnăviri cu virusul SARS-CoV-2 la o mie de persoane, iar acum a ieșit având în vedere că în ultimele zile a avut o incidență de sub trei cazuri de Coronavirus.   

„În şedinţa din 15 martie, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Olt a adoptat Hotărârea 21 din anul 2021 cu privire la propunerea de ridicare a măsurii de carantină zonală pentru localitatea Vişina Nouă, începând cu data de 16 martie, ora 12:00. Precizăm că ridicarea măsurii de carantină zonală a fost aprobată prin Ordinul şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă 6641 din 16 martie”, se arată într-un comunicat remis de Prefectura Olt.

Comuna olteană s-a aflat timp de mai multe zile în scenariul roșu privind incidența COVID-19 la mia de locuitori, ieșind din acesta în data de 12 martie. Astfel, în ultimele zile, în Vișina Nouă s-a înregistrat o rată de infectare de sub trei cazuri.

„Propunerea de ridicare a măsurii de carantină zonală a avut la bază analiza situaţiei epidemiologice realizată de Direcţia de Sănătate Publică Olt şi avizului favorabil emis de către Institutul Naţional de Sănătate Publică – Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile. Analiza riscului de răspândire a virusului SARS-CoV-2 în comuna Vişina Nouă evidenţiază un trend descrescător şi o rată de infectare sub 3 cazuri la 1.000 de locuitori în ultimele 5 zile”, se mai arată în comunicat.

Potrivit raportării făcută publică de specialiștii DSP, în localitatea olteană rata de infectare era de 1,19 îmbolnăviri cu noul Coronavirus la o mie de persoane, Vișina Nouă fiind astfel în scenariul verde.  

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți