15.2 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Mii de elevi de la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a ar urma să susțină evaluările naționale în Olt

- Advertisement -

Elevii de la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a, din anul școlar 2020 – 2021, se pregătesc să susțină evaluările naționale care „bat la ușă”. Potrivit ordinului Ministerului Educației și Cercetării, publicat în Monitorul Oficial, examenele ar urma să se desfășoare în perioada 20 aprilie – 20 mai. La nivelul județului Olt ar urma să susțină evaluările competențelor fundamentale aproximativ 9.000 de cursanți.

În jur de 3.000 de elevi olteni din fiecare an de studiu ar urma să susțină aceste evaluări naționale, spune Mirela Paraschiv, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Olt.   

Examenul pentru copiii care termină clasa a II-a începe pe 20 aprilie, cu proba scrisă la Limba română și continua pe 21 aprilie cu proba de citit – Limba română. Pe 22 aprilie, elevii olteni au programată a susține proba scrisă la Matematică.

Evaluarea naţională la clasa a IV-a debutează în data de 18 mai, cu proba scrisă la Limba română, ziua următoare, adică 19 mai, urmând să dea examen la Matematică.

Tot în luna mai, dar în zilele de 12 și 13, elevii de clasa a VI-a vor fi cei care vor susţine evaluările competențelor fundamentale la Limbă şi comunicare – probă scrisă şi Matematică – probă scrisă.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți