10.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

29 de infecții noi cu virusul SARS-CoV-2 și un deces în Olt, anunțate duminică

- Advertisement -

Județul Olt are deja 12.357 de persoane diagnosticate cu infecția COVID-19 de la începutul pandemiei, potrivit datelor oficiale raportate duminică de Grupul de Comunicare Strategică. În ultima zi s-au anunțat alte 29 de îmbolnăviri noi cu virusul SARS-CoV-2, iar autoritățile centrale au anunțat din nou persoane internate în spital cu rezultat pozitiv la retestarea pentru depistarea noului Coronavirus, dar și un deces.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi și sunt internați în unitățile medicale din județ, în ultimele 24 de ore au fost zece persoane reconfirmate pozitiv cu infecția COVID-19. 

Din totalul de 12.357 de olteni diagnosticați cu virusul SARS-CoV-2, sunt 284 care au pierdut lupta cu boala, însă majoritatea dintre acestea aveau și alte boli grave. Unul dintre decesele acestora a fost comunicat în ultima zi a săptămânii. Este vorba despre un bărbat, în vârstă de 63 de ani, din mediul urban, care pe data de 15 martie a fost internat în Spitalul Municipal Caracal, unitatea medicală suport COVID din Olt, în aceeași zi fiind și confirmat. Din păcate, vineri, 19 martie, acesta a murit, cauzele decesului fiind stop cardiorespirator, insuficiență respiratorie acută protezată mecanic, bronhopneumonie și infecția COVID-19. Ca și comorbidități bărbatul avea sechele de citoliză hepatică, diabet zaharat tip II dezechilibrat și poliartrită reumatoidă.

Statisticile oficialilor de la Centru mai arată că rata de incidență a cazurilor de Coronavirus, cumulată în ultimele 14 zile, este în județ de 1,45 la mia de locuitori, într-o creștere ușoară față de ziua precedentă.

Situația cazurilor actualizată

12.357 cazuri confirmate de la începutul pandemiei

29 cazuri noi

11.473 persoane vindecate

124 persoane internate

21 persoane internate pe secțiile Anestezie și Terapie Intensivă ale spitalelor oltene

476 persoane aflate în izolare la domiciliu

650 persoane aflate în carantinare la domiciliu

42.046 teste efectuate de la începutul pandemiei, 141 fiind realizate în zursul ultimei zile

284 decese

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți