2.6 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

99 de cazuri Coronavirus și un deces raportate în Olt, în ultima zi

- Advertisement -

Datele oficiale anunțate vineri de Grupul de Comunicare Strategică arată că în județul Olt, de la începutul pandemiei și până la această dată, s-au înregistrat 12.626 de infecții COVID-19. Din acest total, doar în ultimele 24 de ore au fost 99 de olteni confirmați cu virusul SARS-CoV-2. Din păcate, oficialii de la Centru au comunicat și un nou deces, dar și bolnavi internați în spitalele oltene care au același rezultat pozitiv la retestarea pentru depistarea noului Coronavirus.

Potrivit autorităților centrale, distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților internați în unitățile medicale din județ, care erau deja pozitivi, 21 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Iar dintre cei 12.626 de olteni diagnosticați cu virusul SARS-CoV-2, 290 au încetat din viață de la începutul pandemiei, însă majoritatea lor aveau și de alte probleme medicale grave. Decesul unuia dintre aceștia a fost comunicat vinerii de oficialii de la Centru.

Este vorba despre o femeie, în vârstă de 84 de ani, din mediul urban, care pe 22 martie s-a internat la Spitalul Municipal Caracal, spitalul suport COVID din județul Olt, în aceeași zi fiind și confirmată. Din nefericire, pe 25 martie, aceasta a murit, cauzele decesului fiind stop cardiorespirator, insuficiență respiratorie acută, bronhopneumonie și infecția COVID-19. Ca și comorbidități femeia avea boală cardiacă ischemică și boală ramură dreaptă.

În privința ratei de incidență a cazurilor de Coronavirus, cumulată în ultimele 14 zile, aceasta este în Olt de 1,60 la mia de locuitori și încă se află în scenariul galben.

Situația infecțiilor actualizată

12.626 cazuri confirmate de la începutul pandemiei
99 cazuri noi
11.633 persoane vindecate
137 persoane internate
23 persoane internate pe secțiile Anestezie și Terapie Intensivă ale spitalelor oltene
566 persoane aflate în izolare la domiciliu
762 persoane aflate în carantinare la domiciliu
43.642 teste efectuate de la începutul pandemiei, 348 fiind în ultima zi
290 decese

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți