Alți trei olteni, decedați din cauza COVID-19. Printre ele un bărbat de 41 de ani, fără comorbidități declarate sau depistate

Încă trei olteni au pierdut lupta cu virusul SARS-CoV-2, printre acestea fiind și un bărbat de 41 de ani, din orașul Piatra Olt, care nu avea comorbidități declarate sau depistate.

Bărbatul s-a internat pe 29 martie la Spitalul Județean de Urgență Slatina, cu două zile înainte fiind pozitivat la infecția cu noul Coronavirus, iar luni, 5 aprilie, din păcate, acesta a murit, cauzele decesului fiind stop cardiorespirator, insuficiență respiratorie acută, bronhopneumonie și infecția COVID-19.

Și un bătrân, în vârstă de 72 de ani, din mediul rural, a decedat tot pe 5 aprilie dar la Spitalul Municipal Caracal, unitatea medicală suport COVID din județ. Pe 24 martie acesta s-a internat în spital, iar în aceeași zi confirmat. Cauzele decesului au fost stop cardiorespirator, insuficiență respiratorie protezată mecanic, bronhopneumonie și infecția COVID-19, iar ca boli asociate avea insuficiență cardiacă congestivă clasa III NYHA, fibrilație arterială cronică și hipertensiune arterială grad II.

Totodată, al treilea deces raportat marți de specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt este tot al unui bărbat de 90 de ani, din mediul rural. Pe 2 aprilie acesta s-a internat la Spitalul Slatina, când a fost diagnosticat cu virusul SARS-CoV-2. În aceeași zi inima sa a încetat să mai bată, cauzele decesului fiind stop cardiorespirator, insuficiență respiratorie acută, bronhopneumonie și infecție COVID-19. Ca și comorbidități acesta avea hepatită reactivă și trombocitopenie.

Cu aceste ultime trei decese, bilanțul total al persoanelor din Olt răpuse de boală a ajuns la 310 de la începutul pandemiei de Coronavirus.

Marți, Grupul de Comunicare Strategică a comunicat alte 42 de infecții noi cu virusul SARS-CoV-2, iar de la începutul pandemiei bilanțul total al cazurilor a ajuns la 13.280 în județul Olt. Pe lângă noile îmbolnăviri, s-au anunțat și 25 de bolnavi internați în spital, care au fost retestați pozitiv la COVID-19. La această dată, Oltul are o incidență, cumulată în ultimele 14 zile, de 1,91 cazuri de Coronavirus la mia de locuitori, județul situându-se în continuare în scenariul galben.

Situația epidemiologică actualizată

13.280 cazuri confirmate de la începutul pandemiei

42 cazuri noi

12.146 persoane vindecate

150 persoane internate

23 persoane intrnate pe secțiile Anestezie și Terapie Intensivă a unităților medicale oltene

674 persoane aflate în izolare la domiciliu

752 persoane aflate în carantinare la domiciliu

47.198 teste efectuate de la începutul pandemiei, dintre care 467 realizate în ultima zi

310 decese

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<