8.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

83 de infecții cu virusul SARS-CoV-2 și un deces, anunțate miercuri în Olt

- Advertisement -

Județul a ajuns la 13.363 de infecții COVID-19, înregistrate de la începutul pandemiei. Potrivit raportării Grupului de Comunicare Strategică, în ultima zi au fost încă 83 de olteni diagnosticați cu noul Coronavirus. În Olt avem și acum bolnavi care sunt internați în spital și au același rezultat pozitiv la retestarea pentru depistarea virusului SARS-CoV-2. Din păcate, miercuri a fost o nouă zi în care oficialii de la Centru au mai comunicat un deces.

Potrivit autorităților centrale, distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților internați în unitățile medicale din județul Olt, care erau deja pozitivi, în ultimele 24 de ore au fost 17 persoane reconfirmate pozitiv. 

Totodată, 311 dintre cei 13.363 de olteni diagnosticați cu Coronavirus, au pierdut lupta cu boala, majoritatea acestora având însă și boli asociate grave. Oficialii de la Centru au anunțat miercuri unul dintre aceste decese.

Este vorba despre o femeie, în vârstă de 67 ani, din mediul urban, care în data de 4 aprilie s-a internat la Spitalul Municipal Caracal, unitatea spitalicească suport COVID din județ, iar ziua următoare a fost confirmată. Din nefericire, marți, 6 aprilie, aceasta a încetat din viață, cauzele decesului fiind stop cardiac, insuficiență respiratorie acută protezată mecanic, bronhopneumonie și infecția COVID-19. Ca și comorbidități femeia avea diabet zaharat tip II, hipertensiune arterială grad II și astm bronșic cronic.

Iar în privința ratei de incidență COVID-19, cumulată în ultimele 14 zile, aceasta este în prezent de 1,91 cazuri la mia de locuitori, județul situându-se în scenariul galben.

Situația actualizată a cazurilor

13.363 cazuri confirmate de la începutul pandemiei
83 cazuri noi
12.233 cazuri vindecate
157 persoane internate
22 persoane internate pe secțiile Anestezie și Terapie Intensivă ale unităților medicale oltene
661 persoane aflate în izolare la domiciliu
697 persoane aflate în carantinare la domiciliu
47.511 teste efectuate de la începutul pandemiei, dintre care 467 realizate în ultima zi
311 decese

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți