7.6 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Primăria Giuvărăști organizează Festivalul „Carul cu flori” de Florii

- Advertisement -

Încet, încet, evenimentele culturale organizate de primăriile din județul Olt sunt reluate anul acesta, unul dintre ele fiind Festivalul Concurs de Muzică Populară „Carul cu Flori”. Ajuns la cea de-a VI-a ediție, acesta se va desfășura chiar în ziua de Florii, pe 25 aprilie, cu începere de la ora 16:00, la Căminul Cultural Giuvărăști, bineînțeles cu respectarea măsurilor de protecție sanitară, având în vedere contextul actual al pandemiei de Coronavirus.  

Consiliul Județean Olt, Centrul Județean de Cultură și Artă Olt – Secția Programe, Proiecte, Impresariat, Spectacole, Cercetare, Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, Primăria și Consiliul Local Giuvărăști sunt organizatorii festivalului de muzică populară care are ca scop descoperirea și promovarea tinerilor interpreți de muzică populară vocală și instrumentală. Stimularea interpreților de muzică populară instrumentală la caval, fluier, ocarină, vioară, acordeon, țambal, cobză și nai.

Pot participa tinerii interpreți de muzică populară vocală și instrumentală care nu au mai participat la alte concursuri de gen și au obținut marele premiu sau locul I. Pentru soliștii vocali, limita de vârstă este de 18 ani, iar pentru soliștii instrumentiști, la instrumentele sus menționate, limita de vârsta, este de 18 ani. Înscrierea se face la Centrul Județean de Cultură și Artă Olt – Secția Programe, Proiecte, Impresariat, Spectacole, Cercetare, Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, până la data de 15 aprilie 2021, telefon: 0763.236.995 sau 0772.078.514 sau e-mail: cjcaolt@gmail.com”, anunță organizatorii.

Fiecare concurent va prezenta două melodii, de factură ritmică diferită, iar costumul popular este obligatoriu și juriul va puncta special autenticitatea locală și specificul zonal. Juriul va fi alcătuit din personalități din domeniul interpretării muzicii populare și instrumentale. În total se vor acorda premii în valoare de peste 3.000 de lei, iar acestea sunt: Marele Premiu (Trofeu) – 600 de lei, Premiul I – 500 de lei, Premiul II – 400 de lei, Premiul III – 300 de lei, Mențiune I – 200 de lei, Mențiune II – 100 de lei (secțiunea Muzică populară – solist vocal); Premiul I – 500 de lei, Premiul II – 400 de lei, Premiul III – 300 de lei, Mențiune I – 200 de lei, Mențiune II – 100 de lei (secțiunea Muzică populară instrumentală). Pentru autenticitate, costum, originalitate, popularitate se vor oferi premii speciale, iar organizatorii Festivalului „Carul cu flori” vor fi cei care vor acorda diplome de participare și de premiere, precum și premii speciale. În timpul prezentării galei laureaților, organizatorii au pregătit și un microrecital de muzică populară care va fi susținut de îndrăgita interpretă Maria Ghinea. Pe tot parcursului evenimentului cultural, acompaniamentul muzical va fi asigurat de Orchestra Ansamblului Folcoric „Doina Oltului”, al cărei dirijor este Cristian Dumitru.

sursă foto: Arhivă

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți