8.1 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Șoferii din Olt au testat ochelari speciali care simulează stările induse de consumul de alcool sau droguri

- Advertisement -

Conducătorii auto au conștientizat pericolele la care se expun atunci când conduc după ce au consumat alcool sau substanțe psihoactive. Totul a putut fi observat de șoferii din Olt, și nu numai, prin folosirea unor ochelari speciali care simulează stările induse de consumul de băutări alcoolice sau droguri în cadrul unei acțiuni preventive desfășurată, la sfârșitul săptămânii trecute, de polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și cei din cadrul Serviciului Rutier, alături de reprezentatul Agenției Naționale Antidrog.

Misiunea a fost în trafic, pe Drumul Național 65 – European 574, între localitățile Slatina și Optași Măgura.

„Conducătorii auto au fost opriți în trafic de către polițiștii rutieri, iar cei care au dorit au putut testa acești ochelari. Persoanele au resimțit diminuarea acuității vizuale, a capacității de apreciere a distanței și vitezei reale, dar și apariția unor stări de confuzie și dezechilibru, asemenea celor induse de consumul de alcool și substanțe psihoactive. Conducerea sub influența alcoolului reprezintă una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere, polițiștii dorind conștientizarea conducătorilor auto asupra pericolelor la care se expun atât pe ei înșiși, cât și pe ceilalți participanți la trafic, conducând după ce au consumat alcool sau substanțe psihoactive”, a declarat Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Sursa citată a mai spus că acțiunea s-a desfășurat cu respectarea tuturor normelor de protecție sanitară impuse în timpul stării de alertă, în contextul actual al pandemiei COVID-19.  

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți