8.1 C
Slatina
sâmbătă,11 mai,2024

Ultimele Articole

50 de infecții noi cu virusul SARS-CoV-2 și un deces, raportate vineri în județ

- Advertisement -

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat vineri alte 50 de infecții cu COVID-19, iar de la începutul pandemiei și până în prezent bilanțul total al cazurilor a ajuns la 13.788 în județul Olt. Pe lângă noile îmbolnăviri, s-au comunicat și bolnavi retestați pozitiv la noul Coronavirus, dar și un deces al unei persoane infectată cu virusul.

Potrivit oficialilor de la Centru, distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților internați în unitățile medicale din județ, care erau deja pozitivi, în ultima zi au fost zece persoane reconfirmate pozitiv cu SARS-CoV-2.

Iar din totalul celor 13.788 de persoane din Olt diagnosticate cu virusul, sunt 326 care au încetat din viață de la începutul pandemiei, majoritatea având și alte probleme de sănătate grave. Din păcate, unul dintre decesele acestora a fost raportat vineri de autoritățile centrale. 

Este vorba despre o femeie, în vârstă de 80 ani, din mediul rural, care pe data de 1 aprilie a ajuns la Spitalul Municipal Caracal, unitatea spitalicească suport COVID din județul Olt, în aceeași zi fiind și pozitivată. Joi, 15 aprilie, aceasta a murit, cauzele decesului fiind Stop cardiac, insuficiență respiratorie acuta, bronhopneumonie și infecție COVID-19, iar ca și comorbidități avea hipertensiune arterială, obezitate grad II, boală cardiacă ischemică și boală cronică renala în observație.

La această oră, Olt are o rată de infectare, cumulată în ultimele 14 zile, de 1,66 cazuri COVID-19 la mia de locuitori, județul situându-se în continuare în scenariul galben. Datele anunțate arată că incidența este în scădere față de ziua anterioară.

Situația epidemiologică la zi

13.788 cazuri confirmate de la începutul pandemiei
50 cazuri noi
12.802 cazuri vindecate
156 persoane internate
25 persoane internate pe secțiile Anestezie și Terapie Intensivă ale spitalelor oltene
504 persoane aflate în izolare la domiciliu
665 persoane aflate în carantinare la domiciliu
50.126 teste efectuate de la începutul pandemiei, 283 fiind realizate în 24 de ore
326 decese

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți