23.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Polițiștii rutieri au reținut peste o sută de permise auto la finele săptămânii. 1.110 șoferi au fost amendați

- Advertisement -

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au acționat pe drumurile publice care tranzitează județul și în acest sfârșit de săptămână, iar în timpul unei acţiuni pentru depistarea conducătorilor auto aflaţi sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe au constatat multe nereguli în trafic. 1.110 de șoferi s-au ales cu amenzi în urma abaterilor comise, în timp ce alți peste o sută au rămas pietoni după ce permisele le-au fost reținute fie pentru consum de alcool, fie pentru că au apăsat prea tare pedala de accelerație.

Valoarea totală a celor 1.110 sancțiuni contravenționale aplicate persoanelor care au încălcat prevederile legale s-a ridicat la 299.035 de lei, iar pentru neregulile constatate polițiștii rutieri au reținut 108 permise de conducere.

Din totalul permiselor auto, 23 au fost pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mică de 0,40 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat, 35 pentru depăşirea limitei de viteză pe un sector de drum cu mai mult de 50 de kilometri pe oră şi 50 pentru alte abateri, fiind retrase şi 15 certificate de înmatriculare.

S-au constatat, totodată, și 13 infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, șapte fiind pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mare de 0,40 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat, patru pentru conducere fără permis şi două pentru alte abateri.

Conduceau băuți sau fără permis de conducere

Trei dintre conducătorii auto opriți în trafic s-au ales cu dosare penale pentru consum de alcool sau conducere fără permis.

Sâmbătă, pe strada Recea, din municipiului Slatina, a fost depistat un bărbat, în vârstă de 47 de ani, din comuna Bălteni, în timp ce conducea un autoturism având o alcoolemie de 0,87 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

În aceeași zi, pe strada Bircii, din oraşul Potcoava, a fost depistat un bărbat de 56 de ani, din localitate, în timp ce conducea un moped având o alcoolemie de 0,87 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat şi fără a deţine permis de conducere. De asemenea, bărbatul a refuzat recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Olteanul s-a ales cu dosar penal fiind cercetat pentru conducerea unui vehicul fără a deţine permis de conducere şi refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Și duminică, pe strada Principală, din comuna Dobrun, a fost depistat un tânăr de 22 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,56 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. În cauză, pe numele șoferului s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți